Katarína Jankeje Samospráva

Topoľčianske futbalistky sa zatiaľ ihriska nedočkajú: Prečo poslanci neodklepli prenájom?

Ženské futbalistky si budú musieť na vlastné priestory počkať. Aj napriek tomu, že požadovali od mesta dve ihriská, poslanci im zatiaľ neodklepli ani jedno. Kde je problém?

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianske futbalistky sa zatiaľ ihriska nedočkajú: Prečo poslanci neodklepli prenájom?
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Posledné zasadnutie mestských poslancov prinieslo aj otázku prenajatia vlastných priestorov pre ženské futbalistky pod hlavičkou občianskeho združenia Girl´s Football Club. To v žiadosti uviedlo záujem o prenájom dvoch ihrísk – v areáli bývalej základnej školy na Gagarinovej a na Tovarníckej ulici. Nájomné malo byť symbolické, v cene 1 eura za rok z dôvodu využívania ihrísk na športové účely a organizovanie akcií a aktivít pre deti. Mesto však priestor ihriska na Gagarinovej ulici nechce prenajať, nakoľko sa v lokalite podľa posledných informácií plánuje výstavba desiatok bytov. Viac o investičnom zámere si môžete prečítať v našom článku: Čo s ihriskom pri bývalej škole na Gagarinovej? Mesto chce v lokalite vybudovať desiatky bytov!

Prenajatie zabráni vandalizmu

Poslanci tak na zasadnutí rokovali iba o možnosti prenájmu viacúčelového ihriska v areáli bývalej školy na Tovarníckej ulici. Diskusiu otvoril primátor mesta Peter Baláž, podľa neho je prenájom vhodnou alternatívou, združenie totiž prisľúbilo, že sa bude o objekt starať.

Nikto sa o to ihrisko teraz nestará, bolo by len vhodné, pokiaľ by si to ten ženský futbalový klub prenajal a staral sa o priestory. Tým pádom by tam nedochádzalo k vandalizmu,“ povedal Baláž.

7-tisíc na opravu ihriska

Problém počas rokovania nastal, keď Alžbeta Melicherová, vedúca odboru správy majetku a služieb uviedla, že nakoľko je ihrisko naozaj v zlom stave, mesto chce na opravu vyčleniť viac ako 7-tisíc eur. Tento nápad sa nepozdával poslankyni Katonovej. „Na komisii sme sa bavili o tom, že združenie samé si zabezpečí najnutnejšie opravy a bežnú starostlivosť, mesto nebude musieť investovať do opravy a preto to malo byť aj pre nás výhodné. V takom prípade je aj logické nájomné v cene jedného eura,“ uviedla Katarína Katonová. S podobným názorom sa zapojil do diskusie aj poslanec Zaťko, podľa ktorého je investícia tisícok eur na opravu ihriska, ktoré bude mať v nájme iba združenie nevhodná.

Nejasnosti v žiadosti

Viacero členov zastupiteľstva vystúpilo s doplňujúcimi otázkami v dôsledku pomernej nejasnosti v žiadosti samotného združenia.

Som prekvapená, že o tomto vôbec rokujeme, lebo na komisii školstva sme si mysleli, že to na rokovanie vôbec nepríde. Skutočne sme nevedeli, aké sú konkrétne vízie pána Detka. Pozvali sme ho preto na ďalšie zasadnutie komisie, kde by mal bližšie vysvetliť svoje zámery,“ skonštatovala Mikulská.

Poslanci nakoniec odsúhlasili stiahnutie žiadosti z rokovania topoľčianskeho parlamentu. O prenájme sa bude teda zrejme diskutovať na októbrovom zasadnutí.

Čítajte aj:

Obľúbené Centrum voľného času v Topoľčanoch čoskoro skončí: AKÝ je dôvod?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM