Katarína Jankeje Rôzne

Topoľčianski zaľúbenci a Valentín: Ako to u nás vyzerá so svadbami na sviatok lásky?

Na moment, keď si poviete svoje veľké Áno sa len tak nezabúda. Práve v tomto roku na sobotný deň pripadol sviatok zaľúbených, čiže Valentín. Na Matričnom úrade v Topoľčanoch bolo poriadne rušno.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianski zaľúbenci a Valentín: Ako to u nás vyzerá so svadbami na sviatok lásky?
Zdroj: TASR

Najobľúbenejším ročným obdobím na realizáciu jedného z najvýznamnejších dní v živote, ktorého predstavu si mnohí vysnívajú už v útlom detstve – deň svojej svadby, je oddávna vo všeobecnosti leto. Snúbenci si svoj dlho očakávaný deň, kedy si navzájom povedia svoje „áno“, chcú vychutnať v období hrejivého slnka a farieb.

Nájdu sa však aj takí, ktorí si spečatenie svojho zväzku naplánujú na základe rôznych termínov, ktoré sú pre nich niečím špeciálne. Jedným takýmto je aj deň zaľúbených, teda Valentín. Ako nám prezradila Janka Miškolczyová z Matričného úradu v Topoľčanoch, kombinácia soboty a sviatku zaľúbených prilákala viacerých. „Tento rok v sobotu 14. februára boli na Matričnom úrade v Topoľčanoch vykonané štyri sobáše.

V Topoľčanoch sa však neberú len Slováci, v minulom roku na úrade uzavreli manželstvo napríklad cudzinci z Talianska či Lotyšska. Viac sa dočítate v našom článku: Keď láska nepozná hranice: Aj takíto zaľúbenci z cudziny mali svadbu v Topoľčanoch!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM