Katarína Jankeje Kultúra

Topoľčiansky hrad ovládne divadlo: Ochotníci z Tesár uvedú čarovnú rozprávku o trpaslíkoch!

Podhradie ožije divadlom. Mladí ochotníci si pre fanúšikov pripravili známy-neznámy rozprávkový príbeh Paťa a (asi) sedem trpaslíkov.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčiansky hrad ovládne divadlo: Ochotníci z Tesár uvedú čarovnú rozprávku o trpaslíkoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Mladší kolegovia obľúbených ochotníkov z Tesár si pripravili pre veľkých aj malých predstavenie Paťa a (asi) sedem trpaslíkov, ktoré nádejné talenty už čoskoro uvedú v atraktívnych priestoroch Topoľčianskeho hradu. Rozprávka Miloša Janoušeka rozpovie príbeh o zblúdilej ovci Pati so sklonom k expanzívnej gastronómii, trpaslíkoch, vládkyni lesa, ktorá vlastne nemá čomu vládnuť a o kúzelníkovi Roarindorasta­farakversolovi.

„Naša hlavná hrdinka Paťa, kuchárka z malého útulného panelákového bytu na šiestom poschodí, sa po vyskúšaní nového receptu ocitne na neznámom mieste. Čo ju tu čaká? Koho stretne? Pomôže jej niekto vrátiť sa domov? Na tieto otázky sa dozviete odpovede po pozretí si nášho predstavenia,“ uvádza sa v oficiálnej pozvánke divadelníkov.

Rozprávku o tom, že „niekedy sa trpaslíkov nedopočítaš ani keby hladní po lese chodili“ diváci uvidia v nedeľu 21. júna v priestoroch hradu so začiatkom o 17.00 hod. večer. Máte teda ešte pár dní na nacvičenie jednoduchého čarodejníckeho mena – Roarindorasta­farakversol.

Čítajte aj:

Letné kino je späť: Topoľčanci opäť zažijú premietanie pod holým nebom!

Leto sa už nezadržateľne blíži: Na TÝCHTO akciách by ste rozhodne nemali chýbať!

Foto: Peter Zbončák

Video: Tomáš Grman

Juniorské talenty na divadelných doskách: Tesáre oživia trpaslíkov, kúzelníka i
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM