Katarína Jankeje Rôzne

Topoľčiansky poslanec Martin Bucko po roku vo funkcii: Čo býva najčastejšie tŕňom v oku obyvateľov?

Pred rokom bol len obyvateľom mesta, dnes je i zástupcom hlasu ľudu. Martin Bucko patril po novembrových voľbách medzi nové a mladé tváre topoľčianskej samosprávy. Takto sa na mesto pozerá po roku v komunálnej politike.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčiansky poslanec Martin Bucko po roku vo funkcii: Čo býva najčastejšie tŕňom v oku obyvateľov?
Zdroj: Dnes24.sk

V minuloročných komunálnych voľbách získalo poslanecký mandát v Topoľčanoch aj niekoľko nových tvári. Jednou z nich bol Martin Bucko, ktorý je zároveň najmladším členom mestského parlamentu.

Ako hodnotíte Váš úplne prvý rok na poste poslanca?

Môj prvý poslanecký rok hodnotím kladne. Veľa som sa naučil, získal nové skúsenosti. Bol pre mňa taký vstupný a v podstate som zisťoval, ako celá tá štruktúra funguje. Napriek tomu som sa aktívne zapájal do diania v meste, komunikoval s občanmi, v čom chcem naďalej pokračovať a ešte aktívnejšie presadzovať ich záujmy.

Splnili sa Vaše očakávania?

Moje očakávania sa určite splnili, som rád, že môžem byť aktívnou súčasťou zmien v meste. Som srdcom Žochár a zaujíma ma dianie v meste, jeho rozvoj. Zároveň ma táto práca baví a ak vidím konkrétne výsledky, je to pre mňa zadosťučinenie.

Čo bude podľa Vás najdôležitejšie docieliť v roku 2016 v rámci mesta a jeho problémov?

Na rok 2016 už je rozpočet schválený. V mojom obvode boli požiadavky jasné. Oprava múru z Gorkého ulice na starom cintoríne, dobudovanie detských ihrísk, dobudovanie a rozšírenie parkovacích miest v celom obvode, oprava chodníkov a cestných komunikácií tak, aby bol efekt dlhotrvajúci a firma dala záruku na opravené miesta. Celé sídlisko F, čo sa týka parkovania a ciest nie je v dobrom stave. Gogoľova ulica mi do očí bije každý deň, keď po nej prechádzam.

Z požiadaviek na opravy ciest a chodníkov sa však muselo škrtať z dôvodu, že presahovali rozpočet…

Áno. Dúfam však, že sa podarí zohnať na toto prostriedky, ktoré by mohla poskytnúť vláda. Pozitívne je, že sa nedávno podarilo dokončiť zväčšenie parkoviska na sídlisku Mexiko – Palkovičova ulica. Budúci rok by sa malo postaviť aj hokejbalové ihrisko v Parku športovcov a rád by som podporil aj iné športové aktivity v tomto parku. Viem si tam predstaviť zväčšenie workoutového ihriska, zrekonštruovanie jednej streetballovej plochy či doplnenie iných prvkov a ihrísk tak, aby bol park pre ľudí ešte atraktívnejší, či už na šport alebo napríklad aj na piknik.

Za ten rok si obyvatelia na Vás už v zastupiteľstve zvykli, kontaktujú Vás s podnetmi?

Samozrejme, že ma ľudia kontaktujú. To bol dôvod prečo som do komunálnej politiky šiel. Každému občanovi, ktorý za mnou príde s určitým podnetom, sťažnosťou, či žiadosťou o pomoc sa snažím poradiť, pomôcť alebo pretlmočiť problém ďalej a pokúsiť sa ho vyriešiť, ak je v mojej kompetencii alebo kompetencii mesta.

Akými napríklad?

Podnet alebo iniciatívu som mal napríklad od Katky Vestenickej, našej výbornej vodnopólistky, ktorá chcela presadiť aquafitness na kúpalisku, čo sa nám aj podarilo a som veľmi rád, že sa tento malý projekt uchytil. Sťažnosti som mal ďalej ohľadne kosenia, úpravy zelene, rozbitých chodníkov a ciest. V podstate veci, ktoré sme žiadali, aby boli zaradené do nového rozpočtu na rok 2016.

Ako vychádzate so svojimi poslaneckými kolegami?

Nemám problém so žiadnym z mojich kolegov. Je mi jedno, kto je za akú stranu, alebo či je nezávislý. Aj keď občas výmena názorov padne, či už vo výbore, komisii alebo priamo na zastupiteľstve, vždy to beriem tak, že každý ma právo vyjadriť sa a mať svoj názor. Sme všetci na jednej lodi a tak je dôležité, aby sme sa tak k sebe aj správali. Poviem pravdu, že z viacerých kolegov som veľmi milo prekvapený a verím, že aj z ich strany nemá nikto problém so mnou (úsmev).

Foto: Martin Bucko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM