Katarína Jankeje Rôzne

Tradičné vianočné stánky sú pripravené: Kedy sa otvoria a čo v nich nájdete?

Aj v Topoľčanoch si môžete vychutnať atmosféru Vianoc v rámci tradičných sezónnych trhov. Mesto ich oficiálne spustí piatok 5. decembra. Potrvajú až do Silvestra.

Ilustračný obrázok k článku Tradičné vianočné stánky sú pripravené: Kedy sa otvoria a čo v nich nájdete?
Zdroj: Dnes24.sk

Sezónny vianočný tovar, trdelníky či živé ryby budú súčasťou ponuky stánkov, ktoré sa oficiálne otvoria v piatok 5. decembra. „Vianočné trhy sú sprievodnou akciou celomesačného vianočného programu. Mesto poskytuje na prenájom 6 drevených stánkov, v ktorých sa predáva vianočný sortiment a tiež sezónne občerstvenie ako vianočný punč, varené víno a podobne. Trhy začnú dňa 5. december a potrvajú do konca roka 2014,“ povedal nám primátor mesta Topoľčany Peter Baláž.

Ako informuje na svojich stránkach mesto, stánky sú stále k dispozícii. Ceny za prenájom sa pohybujú v závislosti od ponúkaného tovaru. Predavači vianočného tovaru či živých rýb a vianočných stromčekov zacvakajú 10 eur na deň. O niečo drahšie to budú mať stánkari s trdelníkmi a langošmi, tí denne zaplatia až 24 eur.

Okrem spustenia trhov, ktoré potrvajú až do Silvestra, sa v piatok na námestí uskutoční tradičná akcia Vítanie svätého Mikuláša. Oficiálny začiatok akcie je ohlásený na 15.30 popoludní, zároveň dôjde aj k rozsvieteniu už pripraveného vianočného stromčeka.

Vianočné stánky v Topoľčanoch
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM