Katarína Jankeje Rôzne

TRENDY stužkových slávností v Topoľčanoch: Maturantky chcú dlhé šaty, ich mamy naopak krátke!

Stužkové slávnosti sú v plnom prúde a topoľčianske kaderníčky a kozmetičky majú plné ruky práce. Zisťovali sme, aký trend je tento rok v kurze a koľko necháte za šaty, make-up, či účes.

Ilustračný obrázok k článku TRENDY stužkových slávností v Topoľčanoch: Maturantky chcú dlhé šaty, ich mamy naopak krátke!
Zdroj: TASR

Sezóna stužkových je aj v našom meste v plnom prúde, ak neviete čo je v kurze, aké šaty, make-up či účes sú tento rok obľúbené, ste na správnom mieste. Trendy sú aj v tomto roku poriadne zaujímavé.

Krátke šaty obľubujú staršie ročníky

Predstužkovací ošiaľ obvykle začína posledné dni v októbri či na začiatku novembra. Mladí muži zväčša nebývajú pri výbere outfitu až takí nároční. Slečny ho ale plánujú aj dlhé týždne. Viac než samotná stužka býva dôležité, na akých šatách bude pripnutá. Šaty sa dajú kúpiť, dať ušiť, alebo požičať. Mnohé maturantky volia práve tretiu možnosť. A zdá sa, že ich predstavy sa líšia. “Cena zapožičania dlhých šiat sa pohybuje od 70 až do 140 eur . Dievčatá väčšinou stále preferujú klasiku, teda dlhé šaty, o krátke šaty nemajú skoro vôbec záujem. Voľby je však rôznorodá," prezradila nám pani Hrdá zo salónu Regina.

Trend dlhých šiat potvrdzuje aj Petra Števanková zo salónu Laura: “Maturantky rozhodne preferujú dlhé šaty, momentálne je trendom prepracovaný vrch s rôznymi flitrami a trblietkami s jednoduchším spodkom šiat. Cena za vypožičanie sa pohybuje od 50 do 120 eur.” Čo je ale prekvapivé, je výber mám maturantiek. “Tento rok je to veľmi zaujímavé, lebo mladé baby idú po dlhých šatách a naopak ich mamy zase po krátkych.”

Mladé Topoľčianky volia klasiku

Maturantky pri výbere večerného make-upu preferujú klasiku. “Pri líčení na stužkové sa snažíme s dievčatami vymyslieť líčenie, ktoré bude podčiarkovať ich krásu, výnimočnosť a hlavne mladosť. Cena za službu je rôzna, od tých 10 eur až po 16 eur,” povedala nám Zuzana Medeková z kozmetického salóna Royal Beauty.

Dievčatá prichádzajú aj s vlastnými požiadavkami: “Najčastejšie sú to rôzne glitre a linky, ale stale platí, že ide o klasiku, podčiarknutie ich vlastnej krásy, než o nejaké experimentovanie,” prezradila o vkuse zákazníčok pani Bučková z LOOK salónu.

Účesy sú komplikovano jednoduché

Stužkové účesy chcú mať mladé baby na pohľad jednoduché, no ich príprava je často časovo náročná: “Baby rozhodne nemajú záujem o nejaké prečačkané účesy. Tento rok je asi najviac v kurze drdol, ale rôzne poprepletaný. Ono to vyzerá na pohľad jednoducho, no príprava je zložitá,” povedala nám Adela Gadjošová z kaderníctva Adel.

Foto ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM