Rastislav Búgel Šport Iné športy

Úspech hokejistov: Na domácom ľade rozdrvili Skalicu a natiahli sériu

Budiš I. liga pokračovala tretími zápasmi štvrťfinálovej série. Za nepriaznivého stavu sa play-off dianie presunulo do Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku Úspech hokejistov: Na domácom ľade rozdrvili Skalicu a natiahli sériu
Foto: Rastislav Búgel

Piate Topoľčany sa v štvrťfinále druhej najvyššej hokejovej ligy stretli so štvrtou Skalicou. Sériu odštartovali zápasy na ľade nášho súpera. Bohužiaľ, ani jeden nevyšiel podľa predstáv topoľčianskych hokejistov. Najprv v prvom meraní síl podľahli Skalici v predĺžení 6:5, o deň neskôr zažili podobný scenár, keď podľahli domácemu celku rovnako po predĺžení 4:3. Nováčik zo Skalice tak mal dôvod na radosť, séria hraná na tri víťazné stretnutia sa presunula do Topoľčian, kde Skalica mohla potvrdiť svoj triumf a postup do semifinále.

Hokejisti HC Topoľčany však boli proti a súperovi naservírovali zdrvujúcu porážku. Najprv otváral skóre domáci Hain v 6. minúte, aby o 5 minút neskôr posielal Topoľčany už do dvojgólového vedenia. Skalica znižovala zásluhou Petráša, no to bolo z jej strany všetko. Postupne ešte pridali presné zásahy Nemček (31. minúta), Laššo (32. minúta) a opäť Nemček (51. minúta). Topoľčany si tak so svojim súperom poradili jednoznačne 5:1 a znížili stav série na 1:2.

Štvrtý zápas série medzi HC Topoľčany a HK Skalica je na programe v nedelu 19. februára o 18.00 hodine. Play-off prinieslo už aj prvé tri postupujúce tímy. Stali sa nimi HC 07 Orin Detva, HK Dukla Michalovce a HC Prešov Penguins. O poslednom postupujúcom sa tak môže rozhodnúť už v štvrtom zápase na ľade Topoľčian, alebo v prípadnom piatom zápolení v utorok 21. februára na ľade Skalice.

HC Topoľčany – HK Skalica 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Góly: 6. a 11. Hain, 31. a 51. Nemček, 32. Laššo – 16. Petráš. Rozhodovali: Konc – Frimmel, Gegáň, vylúčení: 1:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1980 divákov.

Stav série: 1:2 na zápasy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM