Katarína Jankeje Rôzne Rôzne

Úspešná topoľčianska fitneska to prezradila: 5 najčastejších chýb, ktoré robíme pre krásnu postavu!

Jeme málo, veľa cvičíme? Či naopak, prejedáme sa a zabúdame na cvičenie? Aké sú najčastejšie chyby v snahe vyzerať dokonale nám prezradila Lucia Košecká, fitneska a trénerka, ktorá momentálne zbiera samé úspechy na rôznych súťažiach.

Ilustračný obrázok k článku Úspešná  topoľčianska fitneska to prezradila: 5 najčastejších chýb, ktoré robíme pre krásnu postavu!
Zdroj: Dnes24.sk

Hodiny a hodiny vo fitkách, či striktná diéta. Pozná to nejedna žena, ktorá sa chce dopracovať k dokonalej postave či podobať sa vysnívanej filmovej hviezde. Často sa však dopúšťame chýb či už v stravovaní, alebo samotnom cvičení, ktoré brzdia náš progres. Profesionálna fitneska a osobná trénerka Lucia Košecká nám v rozhovore prezradila, čo musí pre svoje úspechy občas podstúpiť, nezabudla aj uviesť bežné chyby v stravovaní a cvičení.

1. Hladovanie

Je nezdravé a kontraproduktívne. Je jasné, že ak chceme schudnúť, musíme vytvoriť kalorický deficit, čiže prijímať menej kalórií počas diéty a spáliť viac kalórií počas tréningu. Niektoré dievčatá však idú do extrémov a výrazne svoj kalorický príjem znižujú, čo má v konečnom dôsledku opačný efekt. Metabolizmus sa spomalí a nastáva nevyhnutný prírastok na hmotnosti, hlavne, čo sa tukov týka.

2. Prejedanie sa

Je najčastejšou príčinou obezity zvýšeným príjmom kalórií. Príčinami môže byť príjem potravy plnej tukov a cukrov, zlé načasovanie stravy ale tiež psychické problémy, ktoré majú značný podiel viny na prejedaní sa. Je potrebné to riešiť s odborníkmi, stravu spravidelniť, zameniť za zdravé potraviny a začať s pravidelným cvičením.

3. Kardio vs. posilňovací tréning

Mnohé ženy sú presvedčené o tom, že čím viac budú behať alebo robiť čisto aeróbne aktivity, tým lepšie budú vyzerať. To však nie je pravda. Ak chcete mať telo s krásnymi krivkami, musíte zamakať na svalovej hmote. Len vďaka nej môžete mať vypracovaný zadok, pevné a štíhle nohy a ruky a pekné držanie tela. A ak chcete stratiť tuk, mal by sa posilňovací tréning stať hlavnou súčasťou vášho tréningového plánu.

4. Meranie úspešnosti chudnutia podľa váhy

Každodenné váženie sa môže byť veľmi klamlivé a nepresné, nakoľko o množstve nadobudnutej hmoty, či spálených tukov sa nedozviete nič. Množstvo ubúdajúceho tuku v kontexte s pribúdajúcou svalovou hmotou si kontrolujte napríklad fotením a v rovnakých pózach cca raz za mesiac, porovnávaním oblečenia alebo meraním si napríklad obvodu pásu.

5. Cvičenie a zdravá strava iba krátkodobo

Pokiaľ ide o chudnutie, ak si myslíte, že je to rýchly proces, mýlite sa rovnako ako v prípade, ak si myslíte, že pokiaľ sprísneným stravovaním a pravidelným cvičením dosiahnete svoj cieľ, môžete skončiť a vrátiť sa k starým spôsobom. Omyl. Nikdy nejde len o dočasné chudnutie, ide o zmenu životného štýlu. To znanemá, že v prvom rade musí nastať zmena vo vašom myslení a v prístupe k sebe samému.

Môže vás zaujímať:

Topoľčianka Lucia o profesionálnej fitness dráhe: Mám v sebe všetko, čo na to potrebujem!

Foto: Lucia Košecká

Topoľčianka Lucia Košecká dosahuje skvelé úspechy
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM