Rastislav Búgel Rôzne

Uznanie pre rodáka z Topoľčian: Stal sa európskym diplomatom roka

Slovenský veľvyslanec v Londýne sa stal európskym diplomatom roka. Ako diplomat už pôsobil v Moskve, Lisabone, Minsku, Bruseli aj v Astane.

Ilustračný obrázok k článku Uznanie pre rodáka z Topoľčian: Stal sa európskym diplomatom roka
Zdroj: TASR

Víťazom ankety londýnskeho časopisu Diplomat a ocenenie Európsky diplomat roka získal v pondelok (24. 4.) veľvyslanec SR v Londýne Ľubomír Rehák. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

Víťaz ankety

„Víťazstvo v ankete vnímam ako ocenenie nielen mojej práce, ale činnosti celého slovenského veľvyslanectva v Londýne. Myslím, že toto ocenenie odzrkadľuje pozitívne hodnotenie predsedníctva SR v Rade EÚ v druhej polovici roka 2016, ktoré bolo v Londýne obzvlášť náročné po tom, čo sa Spojené kráľovstvo v referende rozhodlo odísť z EÚ,“ uviedol veľvyslanec Rehák.

Deviaty ročník ocenenia sa udelil v desiatich kategóriách na základe hlasovania členov vyše 20 000 diploma­tického zboru z viac než 180 diplomatických misií v Londýne.

Pôsobil aj v Moskve

Ľubomír Rehák sa narodil v roku 1970 v Topoľčanoch. Na ministerstve začal pracovať začiatkom 90. rokov. Ako diplomat pôsobil v Moskve, Lisabone, Minsku, Bruseli a v Astane.

V roku 2015 ho prezident SR vymenoval za mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca SR pri Dvore svätého Jakuba, resp. Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM