Katarína Jankeje Šport

V Izraeli padajú rekordy: Andrea Podmaníková vylepšila národné časy vo viacerých disciplínach!

Mladej Topoľčianke sa na majstrovstvách podarilo zlomiť dokonca niekoľko rekordov. V disciplíne na 200 metrov tento rok vylepšila hodnotu rekordu už po štvrtý raz!

Ilustračný obrázok k článku V Izraeli padajú rekordy: Andrea Podmaníková vylepšila národné časy vo viacerých disciplínach!
Zdroj: TASR

Topoľčianskej plavkyni Andrei Podmaníkovej na ME v krátkom bazéne v izraelskej Netanyi tesne unikol postup do finále na 200 m prsia, časom 2:23,61 však zaplávala nový národný rekord. Celkovo skončila v disciplíne na 11. mieste, Podmaníková vylepšila hodnotu slovenského rekordu v tomto roku už štvrtýkrát.

Ešte lepšie sa umiestnila Topoľčianka v disciplíne na 100 metrov. Andrea Podmaníková vytvorila národný rekord 1:06,16, ktorý jej vyniesol konečnú desiatu priečku.

Súťaž v Izraeli priniesla pre Andreu ďalší rekord v rámci ženskej štafety na 4×50 m pol.preteky. V zložení Katarína Listopadová, Andrea Podmaníková, Barbora Mišendová, Miroslava Syllabová dosiahli skvelý čas 1:49,11 a o 97 stotín vylepšila zápis kvarteta z ME 2013 v dánskom Herningu. Rekordný čas dosiahla aj na 50 metrov, viac sa dočítate v článku: Topoľčany majú zastúpenie na majstrovstvách: Podmaníková v Izraeli prepísala národný rekord!

Môže vás zaujímať:

Topoľčianka Tereza Mihalíková získala skvelé ocenenie: Patrí jej titul Juniorka roka!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM