Dávid Hrdý Šport

V kvalitnom zápase ťahali Žochári za kratší koniec: Doma podľahli lídrovi zo Senice

Topoľčianski hokejisti sa po nevydarenom začiatku sezóny dostávajú do tempa. Posledné dva zápasy síce prehrali, no ich hra je kvalitatívne na úplne inej úrovni ako v nešťastnom úvode tohtoročnej sezóny. Oko diváka potešil aj posledný zápas Topoľčancov proti Senici.

Ilustračný obrázok k článku V kvalitnom zápase ťahali Žochári za kratší koniec: Doma podľahli lídrovi zo Senice
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvá tretina

Topoľčanci mali Senici čo oplácať. V ich prvom vzájomnom dueli jej podľahli 3:2. Domáci prvýkrát ohrozili Peksu v 4. minúte. Jeho pozornosť preveril nováčik v zostave Topoľčian Filip Hudec.Horúce chvíle pre Topoľčany nastali v 8. minúte , keď v krátkom časovom slede putovali na trestnú lavicu Drahovský a Bytričan. Seničania však počas tejto početnej výhody neskórovali.

Prvá početná výhoda domácich prišla na začiatku 11. minúty. Postranní rozhodcovia si všimli faul a hlavný arbiter zápasu poslal za nebezpečnú hru vysokou hokejkou hosťujúceho Šúreka na trestnú lavicu. Žochári presilovku bleskovo využili.Kutňan­ského strelu Peksa síce vyrazil, no pred bránkou sa najlepšie zorientoval Tvrdík, ktorý strelil prvý gól zápasu – 1:0.

Ďalší gólový úder domácich prišiel už o dve minúty. A opäť prišiel v hre v početnej výhode. Strelu Barčáka Peksa ešte kryl, no na dorážku Chyla už nemal nárok – 2:0. V tejto fáze zápasu prebrali oprate zápasu domáci Žochári a Seničania zostali ako keby obarení.

V 16. minúte sa vynikajúcim zákrokom predviedol Hippík a zabránil tak istému gólu. Už o minútu mohli domáci opäť zvýšiť svoje vedenie. To aj mohlo prísť keď Tvrdíkova strela skončila na brvne Peksovej bránky.

Druhá tretina

Po vydarenej prvej tretina pokračovali domáci v tlaku aj v tej druhej. Do útoku však zavelila aj Senica. V 23. minúte lavička hostí opäť stŕpla. Po Reismullerovi si na trestnú lavicu sadol aj Ivičič a domáci si zahrali presilovku 5 na 3. Topoľčanci roztočili senickú obranu avšak neskórovali. A to najmä kvôli Peksovi, ktorý krásnym semaforom zneškodnil strelu Dobrého.

Presilovku si v 26. minúte opäť zahrala Senica, keď Bystričan za podrazenie putoval na trestnú lavicu a oslabil svoj tím. V nej Žochári hostí do ničoho nepustili. Po jej skončení však ako blesk z čistého prišlo zníženie. Sajdl z prvej vypálil a prekonal Hippíka – 2:1.

Domácimi mi to však neotriaslo a vo svojej dobrej hre pokračovali. V 29. Minúte Hudec síce zoči voči Peksovi ešte nedal. No o pár sekúnd po zlom striedaní eničanov získal puk Chlapovič a o brejku vyslal Káčera a ten sa nemýlil – 3:1. Po góle pokračovala herná prevaha domácich. Útočila však aj Senica. A Zníženie prišlo v závere tretiny. V 39. minúte strelu Šedivého tečoval do Hippíkovej bránky Vaškovič – 3:2.

Tretia tretina

Stav po dvoch tretinách absolútne nezodpovedal hre na klzisku. Domáci boli aktívnejší a vytvárali si viac šancí. Za stav 3:2 môže najmä dobre chytajúci Peksa, ktorý zneškodnil viaceré šance domácich. Senica po dvoch vsietených góloch vycítila šancu na zvrat a ten bohužiaľ prišiel. Méry po úniku v 44. minúte po krídle vystrelil z priestoru vhadzovania a skóroval – 3:3.

Vyrovnávajúci gól otriasol sebavedomím domácich. Ešte sa nestihli spamätať z vyrovnania a už im Senica pripravila ďalší trpký moment. V 45. minúte dorážal pred Hippíkom Klučiar a domáci zrazu prehrávali – 3:4. Senica akoby nabrala druhý dych a mohla zvýšiť voje vedenie.

Pár sekúnd po ich štvrtom góle pálil do brvna Penák a puk zastal na bránkovej čiare. Domácimi vedenie Senice otriaslo, ale nevzdávali sa. V 47. minúte si opäť zahrali presilovku, ale skvelý Peksa sa prekonával. Nezaostával ani domáci Hippík, ktorý v 53. minúte z bezprostrednej blízkosti vychytal Mrázika.

O pár sekúnd neskôr si opäť topoľčiansky zimák zakričal gól! Káčer prihrával pred bránu, no puk sa mu vrátil a strelou ponad Peksovu lapačku vyrovnal – 4:4. Ďalší gól domácich mohol prísť na konci 54. minúty . Chyboval Peksa a Košecký netrafil prázdnu bránu.

V 55. minúte fauloval Drahovský a Žochári sa opäť museli brániť. Senica ich dostala pod tlak. Topoľčanci síce presilovku ubránili no veľký tlak hostia pretavili na gól v 58. minúte. Janík strielal do mantinelu, následne sa puk dostal k Ivičičovi a ten ho tečoval za Hippíkov chrbát – 4:5.

Domáci sa urputne snažili aspoň o vyrovnanie, ale Senica dobre bránila. Pár sekúnd pred koncom domáci tréner odvolal z brány Hippíka. No gól už nepadol a tak po výbornom zápase si Žochári pripisujú ďalšiu smolnú prehru.

Foto:Ilustračné

HOKEJ: Topoľčany - Senica
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM