Rastislav Búgel Kultúra Kultúra

V Nástupišti 1-12 to bude opäť žiť: Vernisáž spríjemní parádny koncert

Milovníci kvalitného umenia si prídu na svoje. V Topoľčanoch ich čaká perfektný zážitok.

Ilustračný obrázok k článku V Nástupišti 1-12 to bude opäť žiť: Vernisáž spríjemní parádny koncert
Zdroj: TASR

„Pre tvorbu mladej slovenskej výtvarníčky Kristíny Bukovčákovej je príznačná sviežosť jej malieb, spontánnosť a pozitívny apel. V súčasnom pretechnizovanom svete sa zaoberá predovšetkým idealizovaným vzťahom človeka k prírode,“ informuje Julo Krištof za Nástupište 1–12. Táto téma je spoločná i pre maľby a kresby, ktoré Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1–12 predstaví na výstave Buď monsterou skvelou.

:Človeka sa vo svojich dielach snaží dostať z mesta von do čistej divokej krajiny, ktorá vo svojej podstate nemá potrebu všetko geometrizovať a usporadúvať, krajiny ktorá prirodzene vzniká samovoľne a nekontrolovateľne. Krajinu pritom vníma v súvislosti náznaku ako symbol prerodu alebo ako samovoľný obraz, ktorý vytvára sám seba," informuje Julo Krištof.

Výstavu Buď monsterou skvelou otvorí Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru v podchode pod autobusovou stanicou v Topoľčanoch slávnostnou vernisážou v piatok, 6. mája o 19:00 hodine. Vernisáž bude sprevádzaná koncertom projektu NUTELA.

NUTELA je mladé nórsko-slovenské improvizačné bicie duo, ktoré nedávno dali dokopy Michaela Antalová a Knut Kvifte Nesheim. Michaela Antalová pochádza zo Slovenska a v súčasnosti študuje improvizovanú a jazzovú hudbu na Norwegian Academy of Music v Osle. „Okrem sólo performancií spolupracuje aj s viacerými hudobníkmi z Čiech a Nórska. Na svojom konte má dva albumy. Knut Kvifte Nesheim je nórsky bubeník a hudobný skladateľ, ktorý sa vo svojej tvorbe venuje predovšetkým improvizovanej hudbe – otvorenej, hravej a intenzívnej,“ informuje za Nástupište 1–12 Julo Krištof. Výstava potrvá do 27. mája 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: Nástupište 1-12
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM