Dávid Hrdý Hádzaná

V širšej nominácií nechýbajú ani naši hráči: Prípravné zápasy sa odohrajú aj v Topoľčanoch!

Staronový tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie Zoltán Heister prezradil širšiu nomináciu pre najbližšie obdobie. V 41 – člennom výbere sú aj štyria hráči z Topoľčian. Navyše v októbri si budú môcť fanúšikovia hádzanej v Topoľčanoch pozrieť aj dva prípravné medzištátne zápasy.

Ilustračný obrázok k článku V širšej nominácií  nechýbajú ani naši hráči: Prípravné zápasy sa odohrajú aj v Topoľčanoch!
Zdroj: Webnoviny.sk

Širší káder má 7 brankárov, 6 pivotov, 9 krídel a 19 spojok. Medzi nimi sú aj hráči z topoľčianskeho hádzanárskeho klubu. Medzi nominovanými pivotmi je napríklad Martin Slaninka. Najpočetnejšie zastúpenie Topoľčancov je medzi krídlami. Tréner Heister povolal Lukáša Klačanského a Braňa Cigáňa. Do nominácie patrí aj ďalšia naša nová posila Ivan Kucharík.

Heister tentokrát nenominoval trio skúsených hráčov – Petra Dudáša, Františka Šulca ml. ani novú akvizíciu Topoľčian Pavla Polakoviča. Prvý zraz reprezentácie sa uskutoční 30. septembra – 1. októbra. Po ňom už bude nasledovať sústredenie pred blížiacou sa I. fázou kvalifikácie na MS 2015. Zraz je 24. októbra a následne počas víkendu odohrajú Slováci dvojzápas proti Grékom. A to v Topoľčanoch! Oba sa uskutočnia o 17:00 hodine 26. a 27. októbra

Takže fanúšikovia hádzanej u nás sa nakoniec dočkali. Po zamietavom stanovisku Európskej hádzanárskej federácie pre uskutočnenie kvalifikačného zápasu v Topoľčanoch tak teraz prišla kompenzácia. Dvojzápas proti Grékom bude zároveň generálkou pred kvalifikačnými zápasmi proti Cypru v Považskej Bystrici a proti Rumunsku v Bukurešti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM