Dávid Hrdý Hádzaná

V televíznom zápase víťazstvo Topoľčian: Košice porazili po dobrom kolektívnom výkone

V premiérovom televíznom prenose hádzanárskej extraligy mužov sa predstavili domáce Košice proti našim hádzanárom. Po smolnej prehre doma s Hlohovcom bolo určite jednoznačným cieľom víťazstvo. Žochári potvrdili úlohu favorita a po kolektívnom výkone si z východu niesli body za výhru.

Ilustračný obrázok k článku V televíznom zápase víťazstvo Topoľčian: Košice porazili po dobrom kolektívnom výkone
Zdroj: Webnoviny.sk

Topoľčanci sa pustili do súpera hneď od úvodu. V 7. minúte už vyhrávali 1:7. Ich ofenzívnu efektívnosť podporoval opäť spoľahlivý Meluš, na ktorom si vylámal zuby nejeden Košičan. V domácom celku sa strelecky presadzovala najmä mohutná spojka Pekár. Vedenie si v pohode udržali topoľčianski hádzanári až do konca prvého polčasu. Na tabuli svietil stav 11:17.

Druhý polčas pokračoval v nastolenom tempe. Vidieť sme mohli brankárske umenie Michala Meluša no i jeho protipól Cibere nezaostával. Avšak ofenzívny tlak žochárov bol nad jeho sily. Navyše sa Košičania ťažko presadzovali cez spoľahlivú obranu Topoľčancov a postupne im začala dochádzať ofenzívna inšpirácia.

V 4. minúte druhého polčasu sa síce domáci dotiahli na rozdiel troch gólov, no taktovku zápasu zápasu naďalej udržiavali žochári. Košice sa už gólovo viac nepriblížili do konca zápasu. Strelecky sa darilo opäť Polakovičovi, ktorý nastrieľal osem gólov. Darilo sa aj spojkám Valentovi a Masarykovi, ktorý strelili zhodne po päť gólov. Nezaostávali ani krídla Briatka s Ivanytsiom. Obaja zaťažili súperovu bránku piatimi gólmi.

V 18. minúte viedli Topoľčanci už 18:25 a zápas sa už len dohrával. Udržiavali si pohodlný náskok a Košičania sa márne snažili skorigovať zápas. Valent dával v 27. minúte na 22:29 a zavŕšil tak úspešné ťaženie v Košiciach. V závere ešte kozmeticky upravil výsledok dvomi gólmi Pecha na konečných 24:29.

Po víťazstve v Košiciach sa Topoľčany nachádzajú na druhom mieste hneď za Novými Zámkami. Súboj prvého s druhým uvidíme už túto sobotu o 18:00 hodine. Dnes o 17:30 hodine odohrajú topoľčianski hádzanári prípravný zápas s reprezentantmi Slovenska.

Foto:Ilustračné

Košice - Topoľčany 27.9.2013
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM