Dávid Hrdý Správy

V Topoľčanoch sa šíri mätúca správa: Organizovaná skupina vraj unáša mladé dievčatá!

Prostredníctvom Facebooku sa nám ozvala čitateľka z Topoľčian.Tá nám zaslala varovnú správu o údajnej organizovanej skupine, ktorá má unášať najmä mladé dievčatá. Opýtali sme sa teda náčelníka Mestskej polície v Topoľčanoch či už nejaký prípad zaznamenali alebo je to len obyčajná "kačica".

Ilustračný obrázok k článku V Topoľčanoch sa šíri mätúca správa: Organizovaná skupina vraj unáša mladé dievčatá!
Zdroj: Webnoviny.sk

Medzi Topoľčancami sa šíri poplašná správa. Prostredníctvom e mailov je rozposielaný varovný oznam o pôsobení organizovanej skupiny na území nášho mesta. Jej cieľom majú byť predovšetkým únosy mladých dievčat.„Dobrý deň, dnes mi prišiel takýto email do krstnej. A jej zase ďalej od kolegov. Neviem či je to pravda, ale pre istotu treba upozorniť“, napísala nám čitateľka Romana.

Okrem iného sa v nej píše, že na únosy využíva trik. Stratené a plačúce dieťa na ulici má upútať pozornosť. Dieťa má v ruke lístok s adresou, na ktorú ju máte zaviesť. To má slúžiť k vylákaniu budúcej obete. Správa odporúča privolanie Mestskej polície, aby celú vec riešila ona.V opačnom prípade sa môžete stať obeťou takéhoto únosu. Pod správou je podpísaný náčelník Mestskej polície v Topoľčanoch, Ľudovít Duša.

Kontaktovali sme teda priamo jeho,aby nám celú situáciu ozrejmil. Podľa neho nedochádza k žiadnym únosom a predmetná správa je pravdepodobne len preventívnym a všeobecným varovaním. Mestská polícia nie je pôvodcom tejto správy. K takýmto praktikám zrejme niekde došlo a oznamy tohto typu slúžia ako prevencia a osveta pre občanov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM