Krimi

Veľká akcia NAKA: Zásah proti falšovateľom, ktorí mali pôsobiť aj v Nitrianskom kraji!

Veľká policajná akcia! Národná kriminálna agentúra v spolupráci s ďalšími policajnými zložkami zasahovala proti organizovanej skupine, ktorá mala pôsobiť aj v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia NAKA: Zásah proti falšovateľom, ktorí mali pôsobiť aj v Nitrianskom kraji!
Zdroj: Prezídium PZ SR

Podľa vyjadrenia polície sa Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala venovať prípadu falšovania dokladov ešte vo februári. „Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie a pred dvoma dňami (20. 09. 2016) obvinil troch členov organizovanej skupiny,“ informoval Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

Mali pôsobiť aj v našom kraji

Ako ďalej Slivka uviedol, NAKA v spolupráci s ďalšími policajnými zložkami z Bratislavy, Nitry a Trenčína zasahovala v utorok v skorých raných hodinách. „Počas zaisťovacej akcie policajti zadržali troch podozrivých, ktorí sú už obvinení, vykonali prehliadky tela a tiež sedem domových prehliadok a prehliadok iných priestorov. Zaistili viaceré dôkazy, okrem iného aj ďalšie falzifikáty a vypočuli svedkov,“ uviedol Slivka.

Organizovaná skupina sa podľa jeho slov mala zaoberať výrobou a predajom falošných dokladov. „Išlo o občianske a vodičské preukazy, cestovné pasy, pobytové preukazy občana Európskej únie, rôzne certifikáty a osvedčenia, aj služobné preukazy príslušníkov bezpečnostných zložiek. Trestnú činnosť mali páchať najmenej od roku 2015 na území Trnavského a Nitrianskeho kraja,“ dodal.

Hrozí im až 5 rokov

Členovia organizovanej skupiny sú podľa vyjadrenia polície obvinení z prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. „Organizátorom mal byť Ján S. (52), ktorý mal prijímať objednávky na falošné doklady. Tie mal vyrábať Andrej B. (39) a podklady k ich zhotoveniu mal zabezpečovať Štefan N. (57), ktorý mal mať na starosť aj ich prepravu a rovnako ako Ján S. aj prijímanie objednávok,“ povedal Slivka, podľa ktorého prokurátor podal návrh na ich väzobné stíhanie.

Foto: ilustračné

Organizovaná skupina falšovala doklady
2
Galéria
Zdroj: Prezídium PZ SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM