Rastislav Búgel Správy

Veľtrh pomaturitného vzdelávania prilákal aj zahraničných vystavovateľov: Navštívilo ich takmer 5000 študentov

Možnosti pomaturitného a celoživotného vzdelávania prezentovalo na nitrianskom výstavisku Agrokomplex viac ako 230 vystavovateľov. Záujem bol veľký. Pozrite si čísla návštevnosti a pochopíte.

Ilustračný obrázok k článku Veľtrh pomaturitného vzdelávania prilákal aj zahraničných vystavovateľov: Navštívilo ich takmer 5000 študentov
Zdroj: TASR

„Na veľtrhu bolo zastúpených celkovo 234 vystavujúcich subjektov a fakúlt, vrátane 62 vystavovateľov zo zahraničia mimo Českej republiky,“ informujú organizátori veľtrhu Gaudeamus. Vystavovatelia tak prišli zo Slovenskej republiky, Českej republiky, Veľkej Británie, Holandska, Dánska a Švajčiarska. „Bolo zastúpených viac ako 3 000 študijných programov,“ informujú organizátori.

Ako prezrádzajú štatistiky veľtrhu, počas dvoch dní prešlo bránami nitrianskeho výstaviska Agrokomplex 4 775 študentov a 108 členov pedagogického zboru. Počas prvého dňa (14.októbra) prišlo na Gaudeamus 2 467 študento a 65 pedagógov. Počas druhého dňa veľtrhu už bránami Agrokomplexu prešlo 2 308 študentov a 43 pedagógov.

Ako informujú organizátori, najväčšie zastúpenie tu mali návštevníci z Nitrianskeho kraja (32%), Banskobystrického kraja (18,2%), Trenčianskeho kraja (18,0%) a Žilinského kraja (15,4%). Aj ostatné kraje mali svoje zastúpenie na nitrianskom veľtrhu: Prešovský (6,2%), Trnavský (5,3%), Košický (3,3%) a Bratislavský kraj (1,0%). Okrem toho z celkového počtu návštevníkov bolo 0,3% z Českej republiky.

Môže vás zaujímať:

Pomaturitné a celoživotné vzdelávanie: Na Agrokomplexe ho prezentuje viac ako dvesto vystavovateľov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM