Katarína Jankeje Rôzne

Vesmír v rukách našich detí: Prenosné planetárium im ukáže hviezdy, pohyby planét či zatmenie Slnka!

Takmer 150 žiakov z Topoľčian sa zúčastní atraktívnej akcie Prenosné Planetárium. Deti budú sledovať pohyby planét, východy a západy Slnka a zažijú simuláciu hviezdnej oblohy.

Ilustračný obrázok k článku Vesmír v rukách našich detí: Prenosné planetárium im ukáže hviezdy, pohyby planét či zatmenie Slnka!
Zdroj: TASR

V priestoroch Základnej školy na Škultétyho ulici v Topoľčanoch sa 20. novembra (štvrtok) uskutoční nevšedná akcia s názvom Prenosné planetárium. 140 detí tak od 8.00 hodiny ráno zažije a spozná nekonečný vesmír, žiaci sa tiež naučia orientovať na oblohe, oboznámia sa so súhvezdiami v ročných obdobiach. Okrem toho im planetárium ukáže východ a západ Slnka či zatmenia Mesiaca.

„Malo to byť u nás v Tribečskom osvetovom stredisku, ale kedže nemáme vhodné priestory, museli sme to presunúť,“ z Tríbečského osvetového strediska nás informovala Nadežda Fruňová, odborná pracovníčka pre celoživotné vzdelávanie a kurzovú činnosť. Ako nás ďalej informovala, akcia je pripravovaná v spolupráci so známou hvezdárňou v Partizánskom. Prezentácia nočnej oblohy a jej úkazov za denného svetla v priestoroch základnej školy bude zabezpečená rozkladacím planetáriom s výškou až štyri metre s veľkosťou 10×10 metrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM