Katarína Jankeje Šport

VIDEO: Mladá Tereza Mihalíková dosiahla v roku 2015 životný úspech, ziskom titulu prepísala tabuľky

Tereza Miháliková patrí k súčasným top talentom v rámci tenisového Slovenska. Mladá Topoľčianka mala viac než vydarený rok 2015. Zaspomínajte si na tie naj úspechy v minulom roku.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Mladá Tereza Mihalíková dosiahla v roku 2015 životný úspech, ziskom titulu prepísala tabuľky
Zdroj: TASR

Záver roka je tradične obdobím celoročného bilancovania. My sme sa pozreli na športové úspechy mladej Terezy Mihálikovej z Topoľčian. Ten najväčší sa odohral hneď v úvode minulého roka, keď sa tenistka fantasticky prebojovala až do juniorského finále turnaja Australian Open.

V ňom si hladko poradila so štrnástou nasadenou Britkou Katie Swanovou hladko v dvoch setoch 6:1, 6:4 a dosiahla životný úspech.

Prvý titul v histórií Slovenska

Tete mala proti Swanovej vo finále raketový úvod, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:0. V druhom dejstve prehrávala 0:3, no potom získala päť gemov v rade a zápas už dotiahla do úspešného konca. V desiatom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. Topoľčianska rodáčka sa stala prvou Slovenkou, ktorá získala v Melbourne singlový titul.

Úspechy aj vo štvorhre

V marci dosiahla ďalší titul. Na juniorskom turnaji ITF v chorvátskom Umagu síce v dvojhre vypadla už v druhom kole, keď prekvapivo podľahla Talianke Silvie Chinetallovej dvakrát 4:6, no v štvorhre už premožiteľa nenašla. Spoločne s Aleksandrou Pospelovou z Ruska na chorvátskej antuke postupne vyraďovali nasadené rovesníčky.

Vo Wimbledone do finále

O skvelom športovom roku svedčí aj postup do juniorského finále Wimbledonu. S Bieloruskou Verou Lapkovou ich zastavil maďarský pár Dalma Gálfiová, Fanni Stollarová, ktorému podľahli hladko v dvoch setoch 3:6, 2:6. Výborne sa predviedla Topoľčianka aj v auguste v Egypte. Počas ITF podujatia v Sharm El Sheikh si na tvrdom povrchu jednoznačne mladá tenistka poradila s Austrálčankou Sarou Tomičovou.

Skvelé výkony Topoľčianky boli ocenené aj v ankete Tenista roka, kde získala prvenstvo v kategórií Juniorka. Viac si prečítate v článku: Topoľčianka Tereza Mihalíková získala skvelé ocenenie: Patrí jej titul Juniorka roka!

Video, ako aj fotografie z finálového zápasu nájdete v našej fotogalérií.

Tereza získala titul na Australian Open
1
Galéria
Tereza Mihalíková získala titul
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM