Dávid Hrdý Samospráva

Voľby do VÚC: Poslanci svoje mandáty obhájili, ich preferencie však klesajú!

Uplynulé voľby do župných zastupiteľstiev nepriniesli v našom kraji prakticky žiadne veľké prekvapenie. V okrese Topoľčany svoje pozície obhájili takmer všetci poslanci, ktorí nás zastupovali aj v predošlom volebnom období. No počty hlasov k ich zvoleniu rapídne poklesli.

Ilustračný obrázok k článku Voľby do VÚC: Poslanci svoje mandáty obhájili, ich preferencie však klesajú!
Zdroj: Webnoviny.sk

Platí všeobecný názor, že župné voľby nie sú na Slovensku zaujímavé, čo sa odráža aj na slabej volebnej účasti. V našej miniankete pred voľbami to potvrdili aj niektorí občania Topoľčian. Náš okres teda nijak nevyniká, čo sa záujmu o župné voľby týka.

Tak napríklad Karol Gerhát získal v predošlých župných voľbách v roku 2009 spolu 5 562 hlasov. Tohto roku to bolo 3 119. Čo je o 2 443 (!) menej. Polepšil si iba súčasný primátor Peter Baláž. Ten v tohtoročných voľbách získal najviac hlasov( 4 540 ). Oproti minulým voľbám získal o 321 hlasov viac.

Lepšie si nepočínali ani Pavol Goga a Juraj Soboňa. Poslanec NR SR Pavol Goga si pohoršil o 1 850 hlasov. Starosta obce Solčany zase o 1 451 hlasov. Volebná účasť sa oproti minulým voľbám nijak rapídne neznížila, no ani nezvýšila. Prečo teda podpora týchto kandidátov klesá? Je to v slabej informovanosti o činnosti VÚC alebo celkovej nespokojnosti nás občanov? Každopádne odpoveď na túto otázku môžeme dať a dávame našim zástupcom v župných voľbách.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM