Rastislav Búgel Krimi Krimi

Vydával sa za synovca: Starček (87) s manželkou (73) naleteli podvodníkovi, prišli o 5 000 eur!

V byte seniorského manželského páru v Topoľčanoch zvonil viackrát telefón. Niekto sa vydával za ich synovca.

Ilustračný obrázok k článku Vydával sa za synovca: Starček (87) s manželkou (73) naleteli podvodníkovi, prišli o 5 000 eur!
Zdroj: TASR

Ako informuje polícia, Vo štvrtok 10.3. asi okolo obeda viackrát telefonoval do bytu 87-ročného muža a 73-ročnej ženy muž, ktorý sa vydával za ich synovca. “Žiadal od nich 5000 eur, ktoré potreboval na realizáciu „dobrej obchodnej ponuky“. Najskôr si chcel pre peniaze prísť spolu so svojim manažérom, no po chvíli volal, že nestíha a príde len manažér sám,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nasledoval scenár, ktorý sa tak často opakuje. “Dôchodca pri vchode do bytového domu vydal požadovanú finančnú hotovosť cudziemu človeku a potom spolu s manželkou zavolali skutočnému synovcovi. Keďže ten o ničom nevedel, vec oznámili polícii. Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície v Topoľčanoch začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin podvodu,“ informuje Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Polícia aj touto cestou vyzýva dôchodcov, aby boli opatrní a akúkoľvek telefonickú komunikáciu si radšej preverili spätným volaním. “Prípadne privolajte iné dôveryhodné osoby, aby vám pomohli a vy ste sa nestali obeťou podvodu,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM