Katarína Jankeje Kultúra

Výstava diel, ktoré vás oslovia: Príroda a jej neustále premeny v topoľčianskej galérií

Príroda, ktorá neustále mení svoju tvár. Ako túto nekončiacu premenu vníma známa bratislavská umelkyňa, sa môžete presvedčiť sami v rámci aktuálnej výstavy v topoľčianskej galérií.

Ilustračný obrázok k článku Výstava diel, ktoré vás oslovia: Príroda a jej neustále premeny v topoľčianskej galérií
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

V Galérii mesta Topoľčany sa v týchto dňoch môžete zoznámiť s tvorbou bratislavskej maliarky, grafičky, ilustrátorky, textilnej výtvarníčky a fotografky Evky Bachratej – Linhartovej. Výstava s názvom Farby Zimy odkazuje na ťažisko jej tvorby, ktorým je metafora neustále sa obmieňajúcej cyklickej premeny prírody. Autorka citlivo vníma a do svojej tvorby pretavuje každodenné tiché a úprimné stretnutia s krajinou v každom ročnom období.

„Technika pastelu jej poskytuje širokú škálu variability farebných polôh, tónov vyúsťujúcich v kompaktný a pôsobivý artefakt. Inšpirácia, ktorou ju obohacuje príroda, nie je založená iba na vizuálnom kontakte, ale vyviera priamo z jej vnútorného, emocionálneho sveta, ktorý neukrýva iba pre seba, ale s radosťou ho rozdáva všetkým, ktorí precítia a vnímajú jej diela ako posolstvo,“ uvádza sa v pozvánke.

Od vstupu na československú výtvarnú scénu v období 80. rokov minulého storočia, hľadaním a časovou postupnosťou sa bratislavská umelkyňa upriamuj na určitý konkrétny výsek, detail krajinnej scenérie, ktorú charakterizujú poetické a lyrické polohy. Zaujímavú výstavu si môžete pozrieť až do 8. januára 2016.

Môže vás zaujímať:

Karel Gott v Topoľčanoch nevystúpi: Nahradí ho Lucie Bílá, Helena Vondráčková a iní českí slávici!

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM