Katarína Jankeje Kultúra

Zažite posledný mesiac roka v Topoľčanoch zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

December, to je mesiac, ktorý má svoje čaro. A zažiť sa dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Topoľčanoch sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti.

Ilustračný obrázok k článku Zažite posledný mesiac roka v Topoľčanoch zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: TASR

Vítanie Mikuláša na námestí

4. december o 15.30, námestie M. R. Štefánika Topoľčany

Do Topoľčian príde teno rok už tradične Mikuláš. Súčasťou otvorenia trhov bude aj privítanie na námestí s bohatým kultúrnym program, o 15.30 hodine sa veľkí i malí môžu tešiť nielen na známu postavu Vianoc, ale aj na slávnostné rozsvietenie stromčeka.

Drišľak

4. december o 18.00, Dom kultúry Bošany

Kopec hudby, humoru a povestnej dobrej nálady. Tak bude vyzerať blížiace sa vystúpenie známeho zoskupenia Drišľak. Vystúpenie hudobno-zábavnej formácie sa uskutoční v priestoroch Domu kultúry v Bošanoch v piatok 4. decembra. Začiatok podujatia je naplánovaný na 18.00 hodinu. Ako býva zvykom, aj v Bošanoch sa bude striedať hovorené slovo s dobre známymi piesňami.

Mikuláš na Margarétke

6. december o 15.30, zábavný park Margarétka Topoľčany

Touto správou potešíme deti, ale i dospelých. Na Margarétku totiž zavíta Mikuláš. 6. decembra od 15.30 popoludní sa môžu nechať ratolesti vyfotiť profesionálom a urobiť pamätné fotografie so skutočným Mikulášom. Na deti tiež čaká vianočný koncert a množstvo hier. O zábavu sa postará šikovný animátor Roman Števanka.

Mikulášsky karneval v maskách na ľade

7. december o 16.00, Zimný štadión Topoľčany

Ako napovedá názov, 7. decembra bude Zimný štadión patriť deťom, maskám a Mikulášovi. Nebudú chýbať sladké odmeny pre tie naj masky karnevalu. Akcia pre deti odštartuje o 16.00 hodine.

Divadlo: Hamlet

7. december o 18.00, Spoločenský dom Topoľčany

Populárny predstaviteľ Sherlocka Benedict Cumberbatch, nominant na Oscara za film Kód Enigmy a víťaz ceny Olivier za hru Frankenstein, sa predstaví v titulnej úlohe Shakespearovej majstrovskej tragédie Hamlet. Záznam uvidia Topoľčanci už 7. decembra o 18.00 hodine v Spoločenskom do­me.

Koncert Nedvědovcov

10. december o 18.00, Kultúrny dom Bojná

Obec Bojná sa bude 10. decembra niesť v znamení country. Známa rodina Nedvědovcov sa rozhodla oživiť rodinnú tradíciu, ktorá skončila po odchode Honza Nedvěda do zaslúženého dôchodku. V priestoroch Kultúrneho domu sa návštevníci môžu tešiť na známe rodinné duo Františka a jeho syna Vojtu. Koncert sa rozbehne presne o 18.00 hod. večer.

Vianočný študentský ples

19. december, Dom kultúry Topoľčany

Záver roka už sa v Topoľčanoch bude už tradične niesť v znamení študentského plesania. V sobotu 19. decembra sa v priestoroch Domu kultúry (19.00 hod.) uskutoční 9. ročník gala pary – Vianočný študentský ples. Aj napriek názvu, podujatie je určené všetkým mladým ľudom, nielen študentom. Topoľčancov zabaví Roman Dragula a kapela Zoči Voči.

Vianočný fanfárový koncert

20. december o10.00, námestie Topoľčany

Tešte sa na Vianočný fanfárový koncert. Tradične si ho budeme môcť vychutnať hneď viackrát, 20. decembra o 10.00 hodine, na Štedrý deň o 23.00 hod. večer a 25. decembra opäť o 10.00 hod. doobeda.

Balet: Luskáčik – The Bolshoi Ballet

20. december o 18.00, Spoločenský dom Topoľčany

Počas decembra sa Topoľčanci môžu tešiť aj na unikátne predstavenie, priamo z Moskvy Mestské kultúrne stredisko odvysiela Luskáčika z dielne ruského The Bolshoi ballet. Prenos baletu na motívy rozprávky E. T. A. Hoffmanna prebehne v Spoločenskom dome v nedeľu 20. decembra so začiatkom o 18.00 hod. večer.

Silvester v Topoľčanoch

31. december o 19.30, Námestie, Letné kúpalisko Topoľčany

Už tradične začne silvestrovský program v priestoroch Letného kúpaliska, kde si o 19.30 hod. môžete vychutnať ohňostroj. Program osláv príchodu Nového roka sa o 20.00 hod. presunie na námestie, tento rok Topoľčancov zabaví Dora, Ascalona či dj Paľo Bujna.

Môže vás zaujímať:

KOMPLETNÝ PREHĽAD: Pozrite si Vianočný program 2015 v Topoľča­noch!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM