Katarína Jankeje Rôzne

Originálny Valentín na dosah ruky: 5 najromantickejších miest v našom okolí

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v okolí Topoľčian.

Ilustračný obrázok k článku Originálny Valentín na dosah ruky: 5 najromantickejších miest v našom okolí
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka v príjemnom okolí poteší snáď každého. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Marhát

Máte v krvi turistiku, no zároveň romantiku? Určite sa vyberte na Marhát. Vďaka 17 metrov vysokej drevenej stavbe na Marháte si môžete z jedného miesta vychutnať pohľad na hrad Tematín, Čachtický hrad, Uhrovský hrad, Gýmeš a Oponický hrad. Paradoxne však ten najbližší, Topoľčiansky hrad, je očiam turistov ukrytý za kopcom. Obľubu tiež zvyšuje aj neďaleká Rotunda sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici. Ak sa vyberiete na nočný výstup, obloha posiata hviezdami vám zabezpečí absolútnu romantiku.

Duchonka

Duchonka patria patrí k nielen najobľúbenejším výletným miestam, ale aj k tým najromantickejším lokalitám. Známa rekreačná oblasť sa nachádza len 15 km od Topoľčian. Nie je atraktívna len v letných mesiacoch, kilometre turistických chodníkov potešia nejednú romantickú dušu. Obrovským plusom je blízkosť Podhradia i Topoľčianske­ho hradu.

Podhradie a Topoľčiansky hrad

Obec je možno známa najmä kvôli romantickej zrúcanine Topoľčianskeho hradu, ktorá sa nad dedinkou týči. Podhradie však okrem krásneho výhľadu plného romantiky ponúka pre dvojice oveľa viac.

Vyhľadávaná je prírodná rezervácia Holé Brehy, no určite sa oplatí vidieť aj okolité jaskyne, najmä Opálenú Skalu.

Romantická prechádzka vás môže zaviesť aj k veľkému zverincu, kde majiteľ chová rozmanitú zver.

Oponice

Oponice patria k tomu najkrajšiemu, čo v blízkom okolí máme. Nejde len o kaštieľ s vychýrenou historickou knižnicou rodu Apponyi, ktorá je od roku 2011 prístupná návštevníkom. Romantikou srší aj priľahlý anglický park, či dobové pivnice pod známym Oponickým hradom. Komu sa máli, môže sa vybrať aj do kostolíka z 18. storočia či k tamojšej krypte, kde odpočívajú členovia šľachtického rodu.

Ostratice

Ostratice sú na romantický deň priam ako stvorené. V neveľkej dedinke nájdete zachované dva kaštiele s priľahlým parkom, jeden renesančný z 2. polovice 16. storočia a druhý barokový z 18. storočia. Práve park je miestom, kde môžete stráviť hodiny a hodiny prechádzkou po chodníčkoch, kŕmením kačiek z drevených mostíkov či len obdivovať okolitú prírodu. Nie neoprávnene je táto lokalita vyhľadávaná zaľúbencami pri hľadaní čarovného miesta svadobných záberov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM