Katarína Jankeje Rôzne

Značte si do kalendárov: Mesto zverejnilo dátum Veľkého jarmoku v Topoľčanoch

Október už tradične so sebou prinesie Veľký topoľčiansky jarmok. Pozrite si, v akom dátume sa môžeme tešiť na tradičný jarmočný ruch v uliciach nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Značte si do kalendárov: Mesto zverejnilo dátum Veľkého jarmoku v Topoľčanoch
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Veľký topoľčiansky jarmok je tradíciou mesta dlhé roky. Ako obvykle aj tento rok sa termín stanovil na začiatok októbra, jarmočný ruch odštartuje vo štvrtok 1. októbra a potrvá až do soboty 3. októbra. Obyvatelia i návštevníci budú isto zvedaví na počet stánkov, rozhodujúcim faktorom pre ich majiteľov bude cena, mesto ponúka priestory na tri dni v závislosti od predávaného sortimentu. Najlacnejšie to majú predajcovia drevených, slamených či prútených výrobkov, tí zaplatia 20 eur. Naopak až 180 eur za miesto zacvakajú stánkari s teplým jedlom. Ceny sa teda oproti minulému roku nezvýšili.

Mesto v prvých informáciách tiež spresnilo, v akých časoch budú stánky otvorené. Tradičný jarmočný sortiment si v centre mesta zakúpite od 7.00 hod. do 20.00 hod. večer, stánky s občerstvením budú otvorené o čosi dlhšie, pochutiť na dobrotách si budete môcť až do polnoci.

Ak sa vám nechce čakať do októbra, vychutnať si jarmočnú zábavu môžete už počas tohto víkendu v Bošanoch, kde sa usktuoční Tradičný Bošiansky jarmok. Viac sa dočítate v našom článku: Tradičný Bošiansky jarmok: Kedy sa uskutoční a čo všetko nás čaká?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM