Katarína Jankeje Hádzaná

Žreb rozhodol: V Pohári EHF nás čaká deväťnásobný majster zo Švajčiarska!

Utorňajší žreb vo Viedni rozhodol, našim hádzanárom priradil náročného súpera. V treťom kole súťaže sa stretneme so švajčiarskym dlhoročným majstrom. Prvý zápas hráme doma.

Ilustračný obrázok k článku Žreb rozhodol: V Pohári EHF nás čaká deväťnásobný majster zo Švajčiarska!
Zdroj: Dnes24.sk

Hádzanári HK Agro Topoľčany v 3. kvalifikačnom kole Pohára EHF narazia na švajčiarsky Pfadi Winterthur. Rozhodol o tom utorňajší žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni. Prvý stretnutie odohráme na domácej palubovke 22/23. novembra. Odveta je na programe 29/30. novembra.

Deväťnásobný majster domácej ligy

Topoľčany z pozície slovenského vicemajstra zdolali na ceste do 3. kola dve holandské prekážky. Zverenci trénera Ivana Pompoša si najskôr v prvom kole poradili s HV KRAS/Volendam po výsledkoch 32:29 vonku a 23:23 doma, holandského šampióna Targos Bevo HC potom vyradili jednoznačnejšie po dvoch triumfoch 32:25 doma a 27:24 vonku. V boji o skupinovú fázu ich čaká deväťnásobný švajčiarsky majster a finalista Vyzývacieho pohára EHF z roku 2001 Pfadi Winterthur. Ten je momentálne po ôsmich zápasoch lídrom domácej najvyššej súťaže, keď má na konte jedinú prehru.

Pomýšľa na skupinovú fázu

V tejto fáze súťaže si už nenavyberáme, pre nás je úspechom už účasť v treťom kole. Winterthur je atraktívny súper a myslím si, že sa s ním môžeme v dvoch zápasoch popasovať o postup. Pevne verím, že pri našich supervýkonoch môžeme pomýšľať aj nad skupinovou fázou,“ uviedol kormidelník Topoľčian Ivan Pompoš, ktorý o súperovi zatiaľ veľa poznatkov nemá. „Viem zatiaľ iba to, že vedú švajčiarsku ligu a slabý súper to určite nebude. Pozisťujem si bližšie informácie a určite sa na protivníka dobre pripravíme.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM