Tlačové správy

4ka výrazne zahustila pokrytie v Bratislave, Košiciach a ďalších mestách. 4G signál rozšírila aj do mnohých obcí

Na mape pokrytia štvrtého mobilného operátora pribudli pred Vianocami ďalšie miesta. Dátovať na rýchlej 4G sieti 4ky môžu najnovšie napríklad aj obyvatelia Badína, Turne nad Bodvou, Čečejoviec, Veľkého Zálužia, či Kaluže.

Ilustračný obrázok k článku 4ka výrazne zahustila pokrytie v Bratislave, Košiciach a ďalších mestách. 4G signál rozšírila aj do mnohých obcí
Zdroj: SWAN Mobile

4G signál je už dostupný aj v Kremnici a Krompachoch. 4ka sa v decembri zamerala aj na pokrývanie obcí.

„Aj tesne pred Vianocami tím štvrtého mobilného operátora aktívne pracoval na rozšírení 4G siete do ďalších lokalít. Okrem novo pokrytých miest neustále zahusťujeme aj miesta, kde už svoju 4G sieť máme. Nedávno sme tak učinili napríklad v Bratislave, Čadci, Michalovciach, Novom Meste nad Váhom, Rimavskej Sobote, Starej Turej, Snine a na plný signál sa môžu tešiť aj obyvatelia košických mestských častí Košická Nová Ves, Krásna, Šaca a Vyšné Opátske,“ uviedol technický riaditeľ SWAN Mobile, a. s., Patrik Kollaroci.

4ka šíri 4G signál aj do obcí Drienovská Nová Ves, Háj, Krížová Ves, Lehôtka pod Brehmi, Lipovec, Livina, Lutila, Nemce, Nitrianske Hrnčiarovce, Pravotice, Tovarníky, Urmince, Vavrečka a Zamarovce.

Plné pokrytie signálom 4G siete 4ky majú v súčasnosti k dispozícii obyvatelia viac ako 160-tich miest a obcí po celom Slovensku.

Jednou z priorít 4ky v tomto roku bolo zásadne zvýšiť pokrytie vlastnou modernou 4G sieťou. V budúcom roku plánuje operátor pokryť 80% populácie Slovenska a pokračovať vo svojej nastolenej stratégii pokrývania nových lokalít a súčasne kontinuálnom zahusťovaní miest, kde už je 4G sieť dostupná.

Spoločnosť SWAN Mobile, a. s., získala v tendri licenciu na 2 × 15 MHz v pásme 1800 MHz. V súčasnosti prevádzkuje a naďalej buduje plnohodnotnú mobilnú 4G sieť. Služby začala ponúkať v lete 2014. V októbri 2015 predstavila koncept Moja 4ka, postavený na jednoduchej službe s cenou 4 centy za minútu volania, SMS a 1 MB dát. Jej služby využíva už viac ako 300-tisíc zákazníkov. Celkovo plánuje SWAN Mobile do projektu mobilného operátora 4ka investovať až 100 miliónov EUR.

(tlačová správa)

Zdroj: SWAN Mobile
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM