Rastislav Búgel Iné športy

Adrenalín, priatelia a dobrá nálada: Už v nedeľu štartuje 8.ročník lezeckých pretekov na Kalvárii

Nitra opäť počas víkendu ožije zaujímavým podujatím. Priaznivci lezenia sa stretnú na nitrianskej Kalvárii.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalín, priatelia a dobrá nálada: Už v nedeľu štartuje 8.ročník lezeckých pretekov na Kalvárii

Milovníci lezenia a adrenalínových zážitkov by mali zbystriť pozornosť. Už v nedeľu 11.októbra ich totiž čaká v poradí 8. ročník obľúbeného podujatia s názvom Kalvária Cup.

Užijú si aj amatéri

Okrem lezcov si však akciu užijú aj návštevníci. „Pre zvedavých ľudí, ktorí ešte nepričuchli k horolezectvu bude poskytnutá šanca pod odborným dohľadom si zadarmo vyskúšať ľahkú lezeckú cestu, ktorú zvládne naozaj hocikto,“ informujú organizátori na webe podujatia.

Súťažiacich preveria dve disciplíny

Lezenie pre verejnosť bude k dispozícii od 10.30 hodiny do 14.00 hodiny. Na súťažiacich v lezeckých pretekoch čakajú dve disciplíny. Prvou je „lezecký maratón“. Počas 5 hodín sa súťažiaci pokúsia preliezť čo najviac ciest. „Body sa prideľujú podľa náročnosti cesty a spôsobu prelezu. Rátajú sa všetky prelezené cesty,“ informujú organizátori. Druhou disciplínou je „rýchlostné besnenie“. „Pri ňom sa na vybraných cestách bude bojovať o čo najrýchlejší prelez štýlom TR,“ informuje tím organizátorov.

Harmonogram Kalvária Cup 2015:

  • 9:30–10:00 REGISTRÁCIA
  • 10:00–15:00 LEZECKÝ MARATÓN
  • 15:30–17:00 RÝCHLOSTNÉ BESNENIE
  • 17:30 VYHODNOTENIE

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM