Katarína Jankeje Kultúra

Advent s tvorivou dielňou v topoľčianskom múzeu: Spoznajte s deťmi zvyky našich predkov

Zaujíma vás, aké zvyky boli typické pred Vianocami u našich predkov? Pre vás je potom určené blížiace sa podujatie Advent v múzeu. Nebudú chýbať ani tvorivé aktivity pre najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Advent s tvorivou dielňou v topoľčianskom múzeu: Spoznajte s deťmi zvyky našich predkov
Zdroj: TASR

Pracovníci Tribečského múzea v Topoľčanoch pripravili pred blížiacimi sa sviatkami pre všetkých nadšencov reálií z dôb dávno minulých podujatie pod názvom Advent v múzeu. To sa bude konať v sobotu 12. decembra od 13.00 do 17.00 hod. v priestoroch mú­zea.

Čo nás všetko čaká? „Hneď na uvítanie určite príde vhod horúci punč alebo bylinkový čaj. Následne o cca 13.15 hod. si môžete vypočuť prednášku o zvykoch našich predkov v predvianočnom období. Ak nestihnete prvý termín prednášky, nevadí, v prípade záujmu a sústredenia väčšieho počtu návštevníkov bude možné prednášku opakovať,“ informujú pracovníci múzea.

V programovej ponuke ja aj prehliadka prírodovednej expozície a aktuálnej výstavy. Pre mladšie vekové skupiny sú pripravené rôzne aktivity v tvorivej dielni, či už zdobenie medovníkov, výroba vianočných ozdôb, maľovanie na kamienky. Deti si tiež budú môcť vyrobiť vlastných snehuliakov, a to z obyčajnej bielej ponožky, musia si ju však priniesť so sebou. Podujatie sa bude konať v predvečer sviatku Lucie, a tak ani v múzeu nebudú chýbať tradičné „Lucky“ a k nim viažuce sa magické úkony.

Kompletné informácie a aktuality ohľadne adventnej akcie nájdete na facebooku: Advent v múzeu

Môže vás zaujímať:

Nepremeškajte poslednú výstavu v roku: Topoľčianske múzeum rozpovie zaujímavý príbeh

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM