Správy

Aj Topoľčancov trápia nepríjemné bzdochy: Čo na to radnica?

Viaceré samosprávy v Nitrianskom kraji bojujú s nepríjemným hmyzom. Problém sa nevyhol ani Topoľčanom.

Ilustračný obrázok k článku Aj Topoľčancov trápia nepríjemné bzdochy: Čo na to radnica?
Zdroj: Dnes24.sk

Problém s hmyzom majú aj v krajskom meste Nitra. Proti bzdochám tam bojujú chemickými postrekmi. S rovnakým problémom sa moria aj vo Vrábloch. Zvolili rovnakú taktiku. Obyvateľov požiadali o nahlásenie problémových lokalít, následne pristúpia k postrekom.

„Po odvysielaní reportáže v TV Markíza o otravnom hmyze a jeho postreku sa nám ozvali viacerí občania so sťažnosťou, že bzdochy sa nachádzajú aj v našom meste a znepríjemňujú im život,“ informuje topoľčianska radnica na svojom webe.

Mesto preverilo aktuálnu situáciu a možnosti. „Podľa vyjadrenia RNDr. Jozefa Brestovského, odborníka na dezinfekciu, dezinsekciu a deratizáciu, sa jedná o bzdošky, ktoré sú neškodné a pre ľudí nie sú nebezpečné. V súčasnej dobe ukončujú svoj vývin, preto sa zdá, že ich je veľa. Sú súčasťou ekosystému, ktorý si každý z nás, veríme, chce chrániť,“ dodáva mesto Topoľčany.

Podľa radnice sú postreky neúčinné, pretože bzdochy lietajú a vedia sa premiestniť inde: „Pri postreku by sa mohli zasiahnuť aj iné chránené druhy, čo je nežiadúce.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM