Katarína Jankeje Správy

Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Topoľčanoch štrajk ukončili a kde stále trvá?

Štrajk učiteľov, ktorý sa sa dotkol aj nášho mesta pokračuje. Aká je aktuálna situácia na topoľčianskych školách, ktoré sa doňho zapojili? Pozrite si najnovšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Topoľčanoch štrajk ukončili a kde stále trvá?
Zdroj: TASR

Ako sme vás informovali, niektoré školské zariadenia v meste Topoľčany sa od pondelka 25. januára zapojili do štrajku učiteľov. Ten trvá aj dnešným dňom. Prečítajte si aktuálne informácie zo škôl.

Najvážnejšia situácia je na Základnej škole na ulici Hollého, kde sa od pondelka nevyučuje, zatvorená ostala aj jedáleň. „Škola poskytuje možnosť núdzového režimu pre rodičov, ktorí nemajú kam umiestniť svoje dieťa, od stredy by sa mal pravdepodobne spustiť obmedzený režim výučby pre prvý stupeň,“ informovalo vedenie školy. Pre aktuálne informácie je potrebné sledovať oficiálny web.

Štrajk síce zasiahol aj ďalšiu základné školu – na Škultétyho ulici, tu však počet štrajkujúcich pedagógov nie je tak vysoký, aby vyučovanie museli prerušiť. „K dnešnému dňu máme v štrajku dvoch vyučujúcich. Deti sa učia podľa platného rozvrhu, hodiny sú teda iba zastupované. Zmeny neboli potrebné,“ uviedla k aktuálnej situácii Mária Bezáková, riaditeľka základnej školy. Podľa jej slov, nie je zatiaľ jasné, kedy sa stav zmení, nakoľko pedagógovia sú v neobmedzenom štrajku.

Štrajk v meste pokračuje naďalej aj na stredných školách. Ako nás informovala Viera Dzurejová, riaditeľka Gymnázia Topoľčany, situácia sa od pondelka nezmenila. „Do štrajku je prihlásených 29 vyučujúcich, študenti sa opäť učia podľa špeciálnych rozvrhov na 4 hodiny.“

Veľmi podobná situácia je dnes aj na Obchodnej akadémii v Topoľčanoch. Tam pedagógovia vstúpili do štrajku až od utorka. „Od dnešného dňa máme v štrajku 12 učiteľov, ten istý počet aj na stredu,“ objasnila Mária Malinková, riaditeľka strednej školy. Podľa jej slov, platí špeciálny rozvrh upravený na štyri hodiny. „Aj napriek štrajku, školská jedáleň funguje bez problémov.“

Správu budeme aktualizovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM