Katarína Jankeje Krimi

Alkohol úradoval: Policajti pri víkendovej kontrole odhalili viacero vodičov

Víkendová policajná kontrola sa zamerala na alkohol za volantom. Na Duchonke i v celom okrese sa policajti nenudili. Až piati vodiči nafúkali.

Ilustračný obrázok k článku Alkohol úradoval: Policajti pri víkendovej kontrole odhalili viacero vodičov
Zdroj: TASR

Topoľčianski policajti, ktorí dohliadali na verejný poriadok a na bezpečnosť cestnej premávky si posvietili od piatku aj na vodičov v známej rekreačnej oblasti Duchonka, kde sa konal populárny hudobný festival.

Kontrola odhalila 4 vodičov, ktorí sadli za volant s alkoholom v krvi. Sobotu v ranných hodinách kontrolovali 45-ročného vodiča Nissanu Micra. „V jedho dychu namerali 0,31 mg/l alkoholu / 0,65 promile/,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Podobne dopadli aj traja ďalší šoféri v pomernej mladom veku, u všetkých policajná kontrola zistila požitie alkoholu.

I mimo Duchonky sa našiel nespoľahlivý vodič. Trúfalosť sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu mal aj 50-ročný muž vo Veľkých Dvoranoch. „Dychová skúška odhalila presne jedno promile alkoholu. Vodiča obvinil poverený policajt z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodáva Čuháková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM