Krimi

Bezcitnosť nemá konca kraja: Zlodeji zahrali na city starenke (93) a obrali ju o 5 000 eur!

Ďalší prípad nekalého zneužitia dôverčivosti starých ľudí. Tentokrát sa popálila starenka z nášho regiónu. Tej zavolal údajný vnuk a žiadal od nej peniaze kvôli dopravnej nehode. Babička si to však chcela preveriť, žiaľ ani to jej nepomohla a stala sa ďalšou obeťou podvodu,

Ilustračný obrázok k článku Bezcitnosť nemá konca kraja: Zlodeji zahrali na city starenke (93) a obrali ju o 5 000 eur!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

93-ročnej starenke zavolal jej údajný vnuk a pýtal peniaze. Pre hotovosť sa však vraj nemohol zastaviť sám a tak poslal svoju známu.*** „Pani telefonátu veľmi neverila a vytočila číslo svojho skutočného vnuka Petra, ktorý mal práve lekciu cudzieho jazyka a telefón svojej starkej nezodvihol,“*** informovala policajná hovorkyňa z Nitry Renáta Čuháková.

Nad pochybnosťami zvíťazil strach

Aj keď mala starenka pochybnosti, strach o vnuka bol silnejší. Dotyčnej mladej žene odovzdala 5 000 eur. Duchaprítomná babička však podľa slov polície opäť vytočila vnukovo číslo. Ten jej zodvihol a pravda vyšla najavo. Celý priebeh netrval ani 15 minút.

Topolčiansky vyšetrovateľ začal viesť trestné stíhanie pre prečin podvodu, páchatelia si tak môžu zo zákona posedieť od 3 do 10 rokov.

„Poškodená pani v tomto prípade bola poučená a do bytu si nevpúšťala nikoho cudzieho a ani by nikomu bez komunikácie so svojimi ďeťmi peniaze nedala. Bezcitní zlodeji však mierili priamo na jej city k vnukovi a jej snahu pomôcť. Znovu preto žiadame občanov, aby na prípad upozornili svoje okolie, aby sme spolu mohli čeliť hyenistickému okrádaniu dôchodcov,“ varuje polícia.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM