Lucia Lauková Kultúra

Blíži sa výstava Agrokomplex: Pod Zobor mieri viac ako 500 vystavovateľov

Prípravy na 43. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex v Nitre vrcholia. Pod Zoborom sa stretne viac ako 500 vystavovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa výstava Agrokomplex: Pod Zobor mieri viac ako 500 vystavovateľov
Zdroj: TASR

Preteky poštových holubov netradične odštartujú tohtoročný 43. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex v Nitre. Na výstavisku sa od 18. do 21. augusta stretne viac ako 500 vystavovateľov z celého Slovenska, ale aj z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Holandska, Bulharska, zo Srbska i Slovinska. „Poľnohospodársky a potravinársky veľtrh patrí k najnavštevo­vanejším výstavám, ročne príde do Nitry vyše 100 000 návštev­níkov,“ informoval hovorca výstaviska Martin Lužbeťák.

Sprievodné výstavy

Súčasťou veľtrhu bude 11. ročník Národnej výstavy hospodárskych zvierat, družstevná kontraktačno-predajná výstava spotrebného tovaru Coopexpo, výstava vidieckeho cestovného ruchu a rozvoja regiónov Regióny Slovenska, výstava Obnoviteľné zdroje energie, Živnostenské trhy a Farmárske trhy. Sprievodný program ponúkne konferencie, prezentácie a diskusné okrúhle stoly pre odbornú verejnosť, ale aj podujatia pre laickú verejnosť.

Chuť tradícií a krásy vidieka

Vďaka Programu rozvoja vidieka SR 2014–2020 budú môcť návštevníci spoznávať krajinu prostredníctvom náučného chodníka a zažiť slovenský vidiek interaktívnou zážitkovou formou pod názvom Chuť tradícií a krásy vidieka. Ukážky chovu mláďat, farmárčenia a drobnochovu pre najmenších poskytne Gazdovský dvor. Súčasťou veľtrhu budú aj Dni poľa, súťaž cukrárenských výrobkov Torta roka – z rozprávky do rozprávky, tradičné dožinky či podujatie Chrenovské stánky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM