Samospráva

Blížia sa voľby do VÚC: Chystajú sa Topoľčanci k volebným urnám?

Voľby do VÚC sa nezadržateľne blížia. Vyrazili sme medzi vás a pýtali sa na vašu plánovanú účasť pri volebných urnách.

Ilustračný obrázok k článku Blížia sa voľby do VÚC: Chystajú sa Topoľčanci k volebným urnám?
Zdroj: Webnoviny.sk

Už v sobotu 9. októbra budeme môcť rozhodnúť o ďalšom osude Nitrianskeho kraja. Pri volebných urnách budeme rozhodovať o mene predsedu NSK a poslancoch. O post župana sa v Nitrianskom kraji uchádza 7 kandidátov, o poslanecké kreslo má záujem 255 ľudí. Najstaršieho a najmladšieho kandidáta na poslanca delí viac ako 50 rokov. Najstarší kandidát oslávil 75. narodeniny, najmladší má 20 rokov.

O post predsedu zabojujú…

Nitra, Šaľa a Komárno. To sú mestá, z ktorých pochádza 7 kandidátov na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Do bojov o lukratívne kreslo župana sa zapojili muži vo veku od 37 do 62 rokov. Kandiduje terajší predseda NSK Milan Belica, plastický chirurg Regan Belovič, pedagóg Robert Dick, politológ Tomáš Galbavý, filmár a dokumentarista Stanislav Kováč, stavebný inžinier Viliam Mokraň a manažér Peter Oremus.

Kandidáti z Topoľčian

O post župana sa teda neuchádza žiadny kandidát z topoľčianskeho okresu. No poslancami župy sa chce stať 23 ľudí z nášho okresu. Najstarší má 60 a najmladší 27 rokov. Voliť budeme môcť v 27 volebných okrskoch podľa miesta bydliska voličov.

Pôjdu Topoľčanci k volebným urnám?

Ľubomír (32): „Ešte som sa nerozhodol či pôjdem voliť. Pravdupovediac ani neviem kto kandiduje. Počas jazdy autom som zazrel bilboard. A to je asi jediná informácia, ktorá sa ku mne v súvislosti so župnými voľbami dostala“.

Marián (46): „Z politiky na Slovensku som maximálne znechutený a na predvolebné bilboardy som už alergický. Problém je aj v tom, že o kandidátoch takmer nič neviem. A voliť niekoho, koho ani nepoznám mi príde nelogické“.

Miriam (24): „O politiku sa moc nezaujímam, ale na župných voľbách sa zúčastním. Myslím, že politici na kraji vedia viac ovplyvniť život v ňom ako tí vo veľkom parlamente“.

František (56): „Voliť samozrejme pôjdem. Na voľbách sa pravidelne zúčastňujem. Od svojich osemnástich rokoch som tuším vynechal iba jedny “.

Ladislav (27): „Voliť asi nepôjdem. Nikoho z kandidátov nepoznám. Kandidáti by sa mali viac venovať informovanosti o nich a ich programoch. Úsmevy na plagátoch nestačia“.

Miroslav (21): „Voliť sa chystám. Chcel by som, aby nastala zmena na poste župana. Nie je dobré ak jeden post zastáva dlhé roky ten istý človek“.

Marta (43): „Na župných voľbách som sa zúčastnila iba raz. Ale tento rok by som chcela ísť. Mám veľmi málo informácií o kandidátoch tak ani neviem koho by som mala vlastne voliť“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM