Katarína Jankeje Samospráva

Bude kasíno v centre Topoľčian? Pozrite si názory mestských poslancov

Stredajšie zasadnutie topoľčianskeho zastupiteľstva prinieslo aj rokovanie o novej prevádzke kasína, ktoré by malo vyrásť na námestí. Prečítajte si stanoviská mestských poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Bude kasíno v centre Topoľčian? Pozrite si názory mestských poslancov
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z bodov posledného riadneho zasadnutia topoľčianskych poslancov bola žiadosť podnikateľského subjektu o súhlasného stanovisko mesta v rámci umiestnenia kasína na Námestí M. R. Štefánika s hlavných vchodom v obytnej zóne z Bernolákovej ulice. Žiadajúca spoločnosť z Bratislavy má v súčasnosti podobné prevádzky v Nitre či v Piešťanoch.

Mesto je plné herní

Diskusiu otvoril poslanec Štefan Grach, ktorý je zároveň aj členom predmetného mestského výboru. „Náš mestský výbor je proti schváleniu takejto prevádzky. Topoľčany mi už počtom herní pripomínajú americké Las Vegas. Je tiež zaujímavé, že najskôr začnú stavať a až potom pošlú žiadosť na súhlas od mesta na kasíno. Či už tam bude kasíno, alebo herňa obávam sa, že v lokalite budú problémy.“

Na kasíno potrebujú súhlas

Ako objasnil primátor, spoločnosť má síce platné stavebné povolenie, no keďže sa má jednať o kasíno, firma potrebuje aj súhlasné stanovisko mesta. To však neplatí pre herňu. O slovo sa prihlásil následne primár topoľčianskej nemocnice Ján Paulík. „Bol som prekvapený, keď som si prečítal, že na území mesta sa momentálne nachádza 31 herní a v nich 402 výherných prístrojov. Neviem či je vecou verejného záujmu, aby sa ľudia navštevovali takéto zariadenia. Dobre vieme, čo nielen po zdravotnej stránke táto vec so sebou prinesie. Som jednoznačne proti tomu.“

Do diskusie sa zapojili aj poslankyne Janka Krahulíková a Ida Valachová. Obe vyjadrili nesúhlas nad vytvorením novej prevádzky kasína v centre mesta, ktoré je už aj tak podobnými zariadeniami preplnené. Ako na záver dodala profesorka topoľčianskeho gymnázia: „Ja to vidím aj na našich študentoch. Keď majú čas, tak sedia v neďalekej prevádzke podobného typu, ktorá je od budovy gymnázia na skok,“ skonštatovala Valachová.

Možnosťou je petícia

Počas rokovania prišla na pretras aj možnosť zakázania hazardných hier formou petície. Aby však bola úspešná, muselo by ju podpísať minimálne 30 percent oprávnených voličov nášho mesta. Topoľčianski poslanci na záver jednotne odsúhlasili nesúhlasné stanovisko s umiestnením kasína v centre mesta. Bratislavská spoločnosť má však pre tento objekt aj naďalej platné stavebné povolenie na herňu.

Čítajte aj:

Otázna rekonštrukcia štadióna v Topoľčanoch: TAKTO odhlasovali poslanci!

Foto: ilustračné

Bude nové kasíno v centre mesta?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM