Katarína Jankeje Samospráva

Búrlivá debata o novom chodníku pri nemocnici: Na zasadnutí sa rozhodlo!

Frekventovaná lokalita pri nemocnici trápi nejedného občana. Mesto prišlo s návhrom na nový chodník, ktorý by mal pomôcť najmä peším.

Ilustračný obrázok k článku Búrlivá debata o novom chodníku pri nemocnici: Na zasadnutí sa rozhodlo!
Foto: Katarína Jankeje

Nebezpečná premávka pred nemocnicou sa stala predmetom výmeny názorov na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Len nedávno sme vás informovali o problémoch, ktoré trápia obyvateľov danej lokality. Viac informácií nájdete v článku: Rýchla jazda, cudzie autá pred domom, i toto trápi obyvateľov ulice Mieru.

Na realizáciu sú potrebné zmluvy

Najmä v doobedňajších hodinách je táto lokalita pre peších hotovým dobrodružstvom. Z ľavej či z pravej strany im cez cestu prechádza veľké množstvo aut. Ako uviedol návrh pán primátor Peter Baláž: „Aj napriek tomu, že sme vybudovali parkovisko, stoja tam autá a točia sa až pri druhom vjazde do nemocnice, preto je tu návrh, aby sme vyprojektovali celý chodník. Minimálne tú časť od konca starého chodníka na Streďanskej ulici po prvú bránu do nemocnice, také sú plány. Je s tým jeden problém, pri zameriavaní sme zistili, že plot nemocnice nie je na hranici pozemku, ale je vo vnútri. Časť pozemku Nitrianskeho samosprávenho kraja nám teda zasahuje do chodníka.“ Podľa Baláža na projekt preto treba vytvoriť zmluvy aj s krajom.

S podobným názorom na problém vystúpila aj poslankyňa Markovičová. Podľa nej situácia v tejto lokalite je nebezpečná a treba ju riešiť. „Neviem koľko z vás tade chodí, ale je to tam neúnosné, pretože sú tam tak nastavané tie autá aj z jednej aj z druhej strany. Nie je tam žiadneho prehľadu, ľudia chodia väčšinou aj z autobusov aj zo sídlisk všetci cez ulicu Streďanskú do práce či nemocnice. Treba sa tam isť pozrieť, ako to tam vyzerá. Na ľavej strane je síce chodník ale ten smeruje k sídlisku a nie pozdĺž cesty,“ informovala Markovičová.

Niektorým sa projekt vidí zbytočný

Do búrlivej debaty sa zapojil aj poslanec Tibor Pavlík, podľa jeho slov chodník od brány nemocnice nie je treba. „Túto tému sme už rozoberali na Komisii výstavby, vybudovanie chodníka po vchod do nemocnice je v poriadku, ale potom sa neoplatí budovať ďalej chodník, ktorý nebude využívaný, lebo nemá kde viesť,“ informoval Pavlík. Viacerí poslanci oponovali s názorom, že aj druhá časť chodníka sa využije, keďže v tej lokalite sa nachádzajú byty. Po búrlivej debate sa poslanci nakoniec uzniesli na návrhu vybudovania chodníka, potrebné sú však zmluvy s Nitrianskym samosprávnym krajom, ktorý ma časť územia vo vlastníctve. Presný dátum začatia výstavby tak nie je známy.

Pozrite si VIDEO zo zasadnutia v našej galérií!

Foto: Ilustračné

Rokovanie o výstavbe chodníka pri nemocnici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM