Katarína Jankeje Samospráva

Bývalý mestský úrad na Bernolákovej je predaný: KOĽKO mesto zarobí?

Budova, ktorá pred rokmi slúžila ako mestský úrad bude mať nového majiteľa. O objekt mala záujem iba jedna firma.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý mestský úrad na Bernolákovej je predaný: KOĽKO mesto zarobí?
Zdroj: Dnes24.sk

Na poslednom zasadnutí topoľčianskeho parlamentu, mesto oboznámilo poslancov s výsledkom obchodnej verejnej súťaže. Jej cieľom bol odpredaj budovy bývalého Mestského úradu na Bernolákovej ulici.

Záujem mala iba jedna firma

Predložená bola iba jedna ponuka, vyvolávacia cena vo výške 782 250 eur v nej bola navýšená na sumu 783 000 eur. Novým majiteľom sa tak stala známa firma Ren–Invest so sídlom v Tovarníkoch. Podmienkou kúpy objektu bolo pokračovanie v realizovaní projektu mesta. To znamená, že v budove musí daná spoločnosť na základe platného stavebného povolenia vybudovať byty a nebytové priestory.

Mesto nešlo do rizika

Rozhodnutie o odpredaji schválili poslanci ešte na predošlom zasadnutí. „Od roku 2013 prebiehali prípravné a projektové práce, zvažovali sme čo s ňou, pretože okná, ale i kúrenie nie sú v dobrom stave vzhľadom na jej vek. Vznikol zámer na rekonštrukciu na byty, urobili sme viaceré projekty, získali stavebné povolenie na 24 bytov. Prišla následne otázka financovania, či zobrať úver alebo ísť cez Štátny fond rozvoja bývania. Avšak splniť ich požiadavky by bolo pre mesto ekonomicky náročné,“ vysvetlil situáciu ohľadne budovy primátor Peter Baláž.

Kam pôjdu peniaze?

Niektorým poslancom sa však rýchly odpredaj nepozdával, viac o diskusii medzi členmi zastupiteľstva si prečítate v našom článku: Bývalý mestský úrad na predaj: V budove vzniknú byty! Mesto má už aj plány, kam zainvestovať získané finančné prostriedky. „Financie pôjdu do kapitálových príjmov. Niektoré cesty budú potrebovať nové povrchy, chceme si takouto formou na to zarobiť,“ dodal Baláž.

Čítajte tiež:

Bude kasíno v centre Topoľčian? Pozrite si názory mestských poslancov

Teraz prehovorila ulica: Obyvatelia Inoveckej verzus rozbité fľaše na vozovke

Foto: Google Street View

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM