Rastislav Búgel Kultúra

Čaká nás Deň otvorených dverí: Svoje priestory sprístupní aj pracovisko archívu v Topoľčanoch

Ministerstvo vnútra SR pozýva verejnosť na viaceré podujatia organizované v štátnych archívoch. Tešiť sa môžeme aj v Topoľčanoch.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás Deň otvorených dverí: Svoje priestory sprístupní aj pracovisko archívu v Topoľčanoch
Zdroj: TASR

Dňa 9. júna 1948 organizácia UNESCO založila Medzinárodnú radu archívov /International Council on Archives – ICA/. V deviaty júnový deň si teda pripomíname Medzinárodný deň archívov. Archívy na celom svete sa pri tejto príležitosti otvárajú širokej verejnosti, naše slovenské nevynímajúc.

Deň otvorených dverí sa bude konať vo štvrtok 23. júna aj v pracovisku Archív Topoľčany Štátneho archívu Nitra na adrese Pod Kalváriou 2140 v čase od 09.00 do 18.00 h.

Verejnosť sa môže tešiť na výstavu archívnych dokumentov k dejinám Gymnázia v Topoľčanoch, klenoty topoľčianskeho archívu na celoslovenskej výstave, Archív v Topoľčanoch v minulosti a súčasnosti (cyklus prednášok s audiovizuálnou prezentáciou) a komentovanú prehliadku Čo skrývajú archívne depoty?.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM