Katarína Jankeje Kultúra

Californská výstava prilákala Topoľčancov: Pozrite si FOTO z prvej akcie Nástupišťa v roku 2015!

Po amerických mestách Santa Cruz a San Francisco si diela piatich slovenských umelcov mohli detailne prehliadnuť aj Topoľčanci. Pozrite sa, ako to na prvej akcii Nástupišťa 1-12 v novom roku vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Californská výstava prilákala Topoľčancov: Pozrite si FOTO z prvej akcie Nástupišťa v roku 2015!
Zdroj: Dnes24.sk

Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1–12 odštartoval rok 2015 fantastickou výstavou. „Sedem slovenských umelcov strávilo v roku 2014 niekoľko júlových týždňov na rezidenčnom pobyte v Kalifornii. Ich výber uskutočnili kurátori Multimediálneho priestoru pre súčasnú kultúru Nástupište 1–12, pričom sa zamerali na vytvorenie kompaktnej skupiny generačne blízkych autorov reprezentujúcich súčasnú slovenskú špičku vo svojich oboroch. Vybraní slovenskí maliari, dizajnéri, hudobníci a performeri tak dostali jedinečnú príležitosť prezentovať svoju tvorbu americkému publiku,“ prezradil nám Julo Krištof z Nástupišťa 1–12.

Na výstave A Touch of California v Topoľčanoch až do marca budú svoje diela vystavovať Lucia Tallová, Erik Šille a Veronika Šrámatyová. Sériu čierno-bielých grafík predstaví dizajnér Matej Lacko a módne fotografie z pobrežia Tichého oceánu ako aj sériu objektov – módnych doplnkov odevná dizajnérka Lenka Sršňová.

V podchode vystúpi Katarzia

Výstava potrvá do soboty 21. marca 2015, kedy prebehne finisáž. Začiatok je ohlásený opäť na 19.00 hod. večer, úvod bude patriť diskusii s účasťou autorov, po nej sa spustí projekcia dokumentárneho filmu Regular Line USA 2014. Lenka Sršňová predstaví svoje výtvory v rámci pripravovanej módnej prehliadky, ktorú neskôr vystrieda hudobné performance. V podchode si tak vypočujete živé vystúpenie slovenskej speváčky Katarzie, Fera Királyho či Zuzany Žabkovej. „Počas finisáže uvedú v premiére svoj spoločný projekt LUX ET PAUM aj a hudobníčka KATARZIA a hudobník Fero Király. Oboch umelcov spája uvažovanie do hĺbky, pokus vytvoriť niečo nové, súčasné a bez afektu. Rozhodli sa preto vytvoriť spoločné pesničky len tak, pre radosť z hudby a integrácie ich pohľadu a prístupu k hudbe,“ vysvetlil Julo Krištof z Nástupišťa.

Foto: Nástupište 1–12

Nástupište 1-12 je späť: Zažijete californskú výstavu
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM