Lucia Lauková Správy

Chrípka v Nitrianskom kraji ustupuje: Zatvorených je stále takmer 50 škôl

Počet prípadov chrípky v Nitrianskom kraji za posledný týždeň mierne klesol. Najviac chorých bolo v skupine detí do päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka v Nitrianskom kraji ustupuje: Zatvorených je stále takmer 50 škôl
Zdroj: TASR

Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji v tomto týždni mierne klesol. Napriek tomu však pre vysokú chorobnosť zostalo zatvorených takmer 50 školských zariadení. Okrem toho platí aj naďalej zákaz návštev na lôžkových oddeleniach vo fakultných nemocniciach v Nitre a Nových Zámkoch a v nemocnici Svet zdravia v Topoľčanoch.

Podľa údajov z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v siedmom kalendárnom týždni hlásených celkovo 15 563 akútnych respiračných ochorení.

Z tohto počtu šlo o chrípku a chrípke podobné ochorenia v 3755 prípadoch. „Predstavuje to pokles chrípky o päť percent oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu,“ informoval RÚVZ.

Najviac chorých bolo v skupine detí do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 284 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 40,8 percenta zápalov prínosových dutín, 23,6 percenta zápalov pľúc a 35,6 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 72 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 70 percent lekárov pre dospelých.

Z dôvodu vysokého počtu ochorení na chrípku je v každom okrese Nitrianskeho kraja zatvorených niekoľko školských zariadení. Celkovo bolo pre vysokú chorobnosť prerušené vyučovanie v 29 materských školách, v 16 základných školách a v troch stredných školách.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM