Katarína Jankeje Správy

Chrípka znova útočí: Vyučovanie prerušené v dvoch školách v topoľčianskom okrese

Síce bola chrípka v posledných týždňoch v našom kraji na ústupe, v súčasnosti sa ochorenie rozšírilo najmä medzi malými deťmi. Pre vysokú chorobnosť došlo k zatvoreniu až dvoch škôl.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka znova útočí: Vyučovanie prerušené v dvoch školách v topoľčianskom okrese
Zdroj: TASR

Po dvoch týždňoch poklesu chorobnosti na chrípku začal v Nitrianskom kraji počet prípadov tohto ochorenia postupne rásť. Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre, pre nárast chorobnosti bolo prerušené vyučovanie v jednej základnej a jednej materskej škole v okrese Topoľčany.

Celkovo bolo v priebehu 46. kalendárneho týždňa nahlásených 7517 akútnych respiračných ochorení. Z nich išlo o chrípku v 1010 prípadoch. „Predstavuje to nárast chorobnosti chrípky o 3,5 percenta oproti minulému kalendárnemu týždňu,“ informoval RÚVZ.

Najviac chorých bolo v skupine detí od nula do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 176 osôb. Z celkového počtu hlásených prípadov bolo 43,8 percenta zápalov prínosových dutín, 19,3 percenta zápalov pľúc a 36,9 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 68 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 65 percent lekárov pre dospelých.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM