Katarína Jankeje Samospráva

Chýba vám ďalší chodník z Juhu k obchodnému centru? Máte smolu!

Na sídlisku Juh nemajú problém iba vodiči, ale aj chodci. Absencia chodníka zo sídliska smerom k tamojšiemu obchodnému centru trápi nejedného obyvateľa. Prečítajte si akú odpoveď má mesto.

Ilustračný obrázok k článku Chýba vám ďalší chodník z Juhu k obchodnému centru? Máte smolu!
Foto: Katarína Jankeje

Na sídlisku Juh je dlhoročným problémom statická doprava. No aj chodci, ktorí smerujú z Juhu k nákupnému centru, majú čo robiť. „Prečo pri rekonštrukcii Kauflandu nebol zriadený chodník pre peších kupujúcich smerom od sídliska Juh? Parkovisko je obrovské, väčšinou pod cestou prázdne a chodci sa predierajú pomedzi autá. Je len otázka času, kedy sa tam stane nejaká dopravná nehoda. Všetky ostatné obchodné reťazce chodník pre peších kupujúcich majú,“ sťažuje sa obyvateľ v oficiálnych otázkach pre mesto.

Chodníkov je dosť

Mestský úrad Topoľčany má však jasný názor na vec. Chodník, ktorý tam je vybudovaný, postačuje. „Pri rekonštrukcii OC Kaufland a výstavbe dočasného parkoviska bol vybudovaný chodník pre chodcov, na ktorý vyúsťujú chodníky cez vyznačené priechody pre chodcov zo smeru od sídliska Juh,“ uviedla Zuzana Kopčeková, referentka stavebného úradu, poverená vedením OVŽP a VK.

Aby sa však obyvateľ k danému chodníku dostal, musí prejsť cez viaceré priechody, čo často s plnými nákupnými taškami a prechádzajúcimi autami okolo nie je jednoduché.

„Okrem toho, teraz ste asi po tom chodníku nešli. Veď je úplne zľadovatený a ísť po ňom s plnými taškami by bola samovražda. Kontroluje vôbec niekto, či na ňom bol sneh odhrnutý? Keby tomu tak bolo, nevznikla by tam súvislá ľadová vrstva.“

Stav chodníka mesto nekontroluje

Chodník však nie je majetkom mesta. „Chodník vedľa parkoviska, tak ako aj Kaufland je vo vlastníctve Immo – log SK Alpha, s.r.o., Bratislava, ktorý ho vybudoval podľa vydaného stavebného povolenia. Spolu s priechodmi pre chodcov bol schválený aj Okresným dopravným inšpektorátom OR PZ v Topoľčanoch,“ skonštatoval Peter Barta, referent odboru správy majetku a služieb mesta Topoľčany. Zodpovedný za stav je teda majiteľ. „Vlastník je zodpovedný za čistenie a vykonávanie zimnej údržby na chodníku ako aj na parkovisku.“

sidlisko Juh
3
Galéria
Foto: Katarína Jankeje
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM