Katarína Jankeje Samospráva Samospráva

Čo s ihriskom pri bývalej škole na Gagarinovej? Mesto chce v lokalite vybudovať desiatky bytov!

Počas nedávneho rokovania topoľčianskeho zastupiteľstva odznela okrem iného informácia, ktorá bude zaujímať mnohých. Mesto totiž zvažuje premeniť športové ihrisko na Gagarinovej na paneláky s nájomnými bytmi.

Ilustračný obrázok k článku Čo s ihriskom pri bývalej škole na Gagarinovej? Mesto chce v lokalite vybudovať desiatky bytov!
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Na poslednom riadnom zasadnutí topoľčianskych poslancov, ktoré sa konalo 9. septembra sa členovia mestského parlamentu zaoberali žiadosťou občianskeho združenia ženských futbalistiek o prenájom dvoch športových ihrísk v areáli bývalej Základnej školy na Gagarinovej a na Tovarníckej ulici za symbolické nájomné 1 euro za rok.

Ako však počas diskusie uviedol primátor, mesto neplánuje ihrisko pri škole na Gagarinovej ulici združeniu prenajať. Dôvodom je investičný zámer v tejto lokalite.

„Uvažujeme, že by sme tam mohli postaviť nájomné byty, je to asi jediný vhodný priestor. Máme už aj istý návrh štúdie, mohlo by sa tam vybudovať viac ako 130 bytov. Ide o priestor futbalového ihriska, ktoré je už istý čas opustené, chceli by sme tam vybudovať činžiaky, možno aj s nejakým menším parčíkom,“ uviedol primátor mesta Peter Baláž.

Poslanci na zasadnutí odsúhlasili okrem iného aj vyradenie Centra voľného času so sídlom na Gagarinovej ulici zo siete škôl a školských zariadení. Viac sa dočítate v našom článku: Obľúbené Centrum voľného času v Topoľčanoch čoskoro skončí: AKÝ je dôvod?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM