Katarína Jankeje Šport

Čo súťaž, to úspech: Podmaníková (17) zaplávala v Maďarsku s rekordným časom!

Andrea Podmaníková z Topoľčian opäť hviezdila. Na medzinárodnom turnaji v Maďarsku prekonala osobný i národný seniorský rekord. Miestenku na špičkové svetové šampionáty má tak istú.

Ilustračný obrázok k článku Čo súťaž, to úspech: Podmaníková (17) zaplávala v Maďarsku s rekordným časom!
Zdroj: TASR

Andrea Podmaníková je pred juniorskými majstrovstvami sveta v skvelej forme. „Na majstrovstvách Maďarska v Egri zvíťazila vo finále na 200 m prsia v novom seniorskom rekorde 2:31,62, čo je opäť aj B limit do Ria,“ informovala o tom Slovenská plavecká federácia (SPF) na svojej oficiálnej facebook stránke.

Okrem miestenky na letné olympijské hry v Riu, má istú účasť aj na Majstrovstvách sveta v Kazani a Juniorských majstrovstvách sveta v Singapure.

Len 17-ročná Topoľčianka tak prekonala osobné i národné maximum 2:31,79, ktoré vytvorila v máji v rámci medzinárodneho mítingu Veľká cena Slovenska v Bratislave. Viac sa dočítate v našom článku: Andrea Podmaníková zaplávala nový rekord: Skvelým časom splnila limity na olympijské hry i majstrovstvá sveta! Podmaníková valcuje jednu súťaž za druhou. Len nedávno triumfovala na Majstrovstvách Slovenska, kde nenašla premožiteľku v disciplínach 50 m, 100 m a 200 m prsia.

Čítajte aj:

Zažijeme hokejbalový ošiaľ: Winners Bison cup 2015 so super dávkou zápasov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM