Správy

Covid-19 potvrdili aj pracovníkovi ZKW: Časť zamestnancov je v karanténe

U zamestnanca slovenského závodu ZKW Slovakia v Krušovciach pri Topoľčanoch potvrdili ochorenie COVID-19. Pozitívne testovaný 28-ročný muž bol pravdepodobne infikovaný počas súkromnej dovolenky v Chorvátsku.

Ilustračný obrázok k článku Covid-19 potvrdili aj pracovníkovi ZKW: Časť zamestnancov je v karanténe
Zdroj: TASR

„Všetky osoby, ktoré boli s infikovaným mužom v priamom kontakte, boli okamžite vyzvané na dodržiavanie domácej karantény. Okrem karantény priamych kontaktných osôb v spoločnosti sa určujú a kontrolujú aj jeho súkromné kontakty,“ potvrdil generálny riaditeľ závodu ZKW Slovakia Franz Nigitz.

Sprísnili opatrenia

Podľa riaditeľa závodu sa vo firme s okamžitou účinnosťou opäť uplatňujú prísnejšie hygienické a ochranné požiadavky. „Súbežne s okamžitou hĺbkovou dezinfekciou kancelárií zamestnancov boli v spoločnosti okamžite sprísnené ďalšie ochranné opatrenia. Mítingy sa zvyčajne konajú online, služobné cesty sú povolené iba v absolútne nevyhnutných prípadoch. Ak je to možné, mali by zamestnanci využiť v prípade služobnej cesty dopravu autom,“ spresnil Nigitz.

V samotnom závode je nevyhnutné používať ochranu dýchacích ciest vo všetkých verejných priestoroch a v priestoroch, ako sú chodby, šatne, autobusy.

Aby boli dodržané predpísané vzdialenosti, v jedálni bol znížený počet osôb za jedným stolom. Naďalej sa pokračuje v meraní telesnej teploty pri vstupe do budovy. Na strategických miestach sa nachádza dezinfekcia na ruky. Kontaktné plochy sú dezinfikované niekoľkokrát denne.

Výroba pokračuje podľa plánu

Závod ZKW v Krušovciach sa zaoberá výrobou svetlometov a hmlových svetiel a vývojom nových osvetľovacích systémov. Okrem výroby plastových dielov so 70 vstrekovacími strojmi sa v slovenskom závode vyrábajú aj plastové šošovky a moduly. S viac ako 2000 zamestnancami je druhým najväčším výrobným závodom ZKW.

„Výroba pokračuje podľa plánu, hoci s mierne zníženou kapacitou. Vďaka prijatým ochranným opatreniam môžeme udržiavať potrebnú úroveň výroby. Týmto spôsobom plníme požiadavky našich zákazníkov z pohľadu dodávok materiálov, ale chránime aj zdravie našich zamestnancov,“ skonštatoval Nigitz.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM