Tímea Kamenická Kultúra

Cyklus besied so spisovateľmi pokračuje: Najbližšie predstaví komiksového autora Daniela Majlinga

Možnosť bližšie spoznať autora komiksu Rudo a zároveň divadelného dramaturga Daniela Majlinga poskytne pravidelný Cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi 4-3-2-1.... Organizuje ho Nitrianska galéria.

Ilustračný obrázok k článku Cyklus besied so spisovateľmi pokračuje: Najbližšie predstaví komiksového autora Daniela Majlinga
Zdroj: Dnes24.sk

Moderátor besedy Dado Nagy bude tohto divadelníka a spisovateľa hostiť vo štvrtok 26. novembra.

Podľa slov Lucie Vadelovej z Nitrianskej galérie je Daniel Majling v súčasnosti fenoménom slovenského a už i českého divadelného a literárneho prostredia. „Jeho nenásilne apelatívny a sarkasticko láskavý komix Rudo sa stal hitom medzi čitateľmi s okamžitým a neobvykle trvalým účinkom,“ skonštatovala.

Cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi 4–3–2–1… prebieha v Nitrianskej galérii od roku 2006 a nadväzuje na predošlú činnosť v oblasti šírenia a propagácie slovenskej literatúry. Moderátorom a spolutvorcom dramaturgie je od začiatku cyklu Dado Nagy. Projekt sa primárne zameriava na súčasnú literatúru a prezentáciu autorov, ktorí si získali pozornosť odbornej verejnosti ako ocenení alebo nominovaní na ceny v prestížnych literárnych súťažiach. Súčasťou besied je okrem moderovanej diskusie so spisovateľom aj autorské čítanie textov. Počas trvania cyklu sa predstavilo množstvo slovenských autorov. Medzi nimi napríklad Dušan Mitana, Daniel Hevier, Kornel Földvári, Pavel Vilikovský, Alexandra Salmela, Daniela Kapitáňová, Jaroslav Rumpli, Ivana Dobrakovová či Ľubomír Feldek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM