Katarína Jankeje Rôzne

Dievčatká predbehli v počte chlapcov: KOĽKO detí sa u nás narodilo v roku 2015?

Koľko detí sa u nás v uplynulom roku narodilo? Koľko chlapcov prišlo na svet a koľko dievčat? Na tieto otázky sme zisťovali odpovede na topoľčianskej matrike.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatká predbehli v počte chlapcov: KOĽKO detí sa u nás narodilo v roku 2015?
Zdroj: TASR

Zdá sa, že rok 2015 nebol u nás zrovna najúspešnejší v počte narodených detí. Topoľčianska matrika, pod ktorej pôsobnosť spadajú aj niektoré okolité obce, v uplynulom roku zapísala 549 novorodencov. Je to o 56 detí menej ako v roku 2014, kedy sa ich narodilo 605.

Pozreli sme sa aj na pohlavie bábätiek. V minulom roku prišlo na svet viacej dievčat, presne 280, chlapcov sa narodilo o čosi menej (269). Aj tu prišlo k zmene, v roku 2014 chlapci tesne predbehli dievčatá, ako informovala topoľčianska matrika, chlapčekov bolo 304 a dievčat 301.

Známe sú už aj štatistiky uvádzajúce najčastejšie mená, ktoré dostávali v roku 2015 novorodenci na našej matrike. Najpopulárnejší bol Adam a Lukáš a u dievčat zase Nina. Kompletné poradie TOP 10 mien si prečítate v článku: Hrdí sa ním aj vaše dieťa? TOP 10 dievčenských a chlapčenských mien novorodencov na matrike v Topoľčanoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM