Veronika Kalinová Krimi

Divoké počasie ukázalo svoju silu: Mohutný vietor lámal stromy a strhával plechy zo striech!

Búrlivý vietor nezanechal nás kraj bez následkov. Hasiči v Nitrianskom kraji absolvovali počas uplynulého víkendu až 19 výjazdov, ktoré súviseli s divokým počasím.

Ilustračný obrázok k článku Divoké počasie ukázalo svoju silu: Mohutný vietor lámal stromy a strhával plechy zo striech!
Zdroj: TASR

„Sobota bola relatívne pokojná, poveternostné podmienky sa zhoršili v nedeľu,“ skonštatoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky. Aké konkrétne škody silný vietor napáchal?

Padnuté stromy aj rozbité sklo

V sobotu odstraňovali hasiči dva spadnuté stromy, ktoré blokovali vozovku pri Pukanci v okrese Levice a pri Čenkove v okrese Nové Zámky. Šalianski hasiči pomáhali pri odstraňovaní skla z rozbitého okna na budove.

V nedeľu štartovali levickí hasiči už krátko pred ôsmou hodinou. Na Dopravnej ulici v Leviciach pomáhali pri upevňovaní odtrhnutého plechu na streche výškovej budovy.

Vietor strhával plechy z budov

„V popoludňajších hodinách pomáhali hasiči pri oprave odtrhnutého plechu na budove v Zlatých Moravciach, v Kolárove pri odstraňovaní stromu, ktorý ohrozoval telefónne vedenie, hasiči zo Šiah v obci Slatina pri odstraňovaní stromu na vozovke,“ vymenuváva škody na majetku Pánsky.

Stromy spadnuté na vozovku a blokujúce premávku odstraňovali aj hasiči z Levíc vo Veľkom Ďúre a v Leviciach, nitrianski hasiči pri obciach Báb, Klasov, Čechynce, Veľké Zálužie a v mestskej časti Nitry v Dolných Krškanoch. Hasiči z hasičskej stanice Vráble zasahovali pri odtrhnutých plechoch na bytovom dome a na škole a pri odstraňovaní stromu, ktorý spadol na elektrické vedenie v obci Horný Oháj.

Počasie vyčíňalo aj naďalej

V obci Rúbaň v okrese Nové Zámky odstraňovali strom, ktorý ohrozoval elektrické vedenie a v Šali pomáhali s upevňovaním odtrhnutého poklopu na streche bytového domu. „Počas pondelkového dopoludnia hasiči odstraňovali vyvalený strom v Leviciach a zlomený stĺp pouličného osvetlenia v Štúrove,“ informoval Pánsky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM