Katarína Jankeje Rôzne

Dobrí ľudia stále existujú: Topoľčanec Miloš a jeho ľadové medvede pomôžu chorej Sabinke (1)!

Osud vie byť poriadne krutý. O živote malej Sabinky (1) to platí dvojnásobne. Našťastie stále existujú dobrí ľudia, ktorí sú ochotní nezištne podať pomocnú ruku. Jedným z nich je aj Topoľčanec, ktorý však nepomáha po prvýkrát.

Ilustračný obrázok k článku Dobrí ľudia stále existujú: Topoľčanec Miloš a jeho ľadové medvede pomôžu chorej Sabinke (1)!
Zdroj: Dnes24.sk

Topoľčanec Miloš Matušík nepomáha iným prvý raz. Už v roku 2013 si všimol osudom ťažko skúšané dievčatko z Ostratíc, Evelin. Jej životný príbeh ho tak oslovil, že sa rozhodol pomôcť formou zorganizovania charitatívneho podujatia. „Akcia v Krušovciach bola zorganizovaná na veľmi dobrej úrovni, splnili sa moje očakávania, ako aj cieľ akcie, vyzbieralo sa 1 315 eur. Druhou akciou, na ktorej sa pomáhalo dievčatku z Ostratíc bol 3. ročník Stretnutia otužilcov na Duchonke, kde sa vyzbieralo 401 eur,“ prezrádza Miloš.

Sabinka potrebuje pomocnú ruku

Tentokrát sa pracovník topoľčianskej nemocnice a náruživý ľadový medveď rozhodol pomôcť taktiež chorému dievčatku. „O osude Sabinky som sa dozvedel z facebooku, kde rodičia hľadajú finančnú pomoc na rehabilitačný pobyt v Piešťanoch, ktorý je finančne náročný,“ pokračuje Topoľčanec.

Sabinka, aj napriek svojej veselosti a radosti zo života, nie je zdravá. Lekári jej diagnostikovali hypotóniu, ktorá jej spôsobuje znížené napätie vo svaloch. Dievčatko tak má značné problémy s pohybom, nechodí a nesedí. Absolvovala už niekoľko rehabilitácií, no cviky zaberajú pomaly a preto by potrebovala navštíviť rehabilitačné centrum v Piešťanoch. Pobyt v týchto zariadeniach je však finančne náročný a rodičia malej bojovníčky si ho nemôžu dovoliť.

Duchonka a ľadové medvede idú na pomoc

„Otužovaniu sa venujem už piatky rok. Síce aj v Topoľčanoch je veľa otužilcov, no oficiálny klub neexistuje. Po roku môjho pôsobenia v ĽM Bratislava som prešiel do klubu SĽM Nitra, v ktorom pôsobím doteraz.

Ako ďalej pokračuje, ľadové medvede chcú pomáhať. „Zúčastňujem sa každú nedeľu akcií po celom Slovensku a tak som sa rozhodol pred štyrmi rokmi skúsiť zorganizovať po prvýkrát akciu na Duchonke, kde nám ochotne pomáha pán Beláň, majiteľ tamojšieho penziónu, poskytujúc nám priestory a občerstvenie na akciu. A keďže si dovolím tvrdiť, že najväčšie akcie sa uskutočňujú práve v Nitre, náš klub sa rozhodol charitatívne pomáhať.“

Zabavíte sa i pomôžete

V poradí už 4. ročník Stretnutia otužilcov na Duchonke sa uskutoční 1. marca (v nedeľu). Okrem finančnej zbierky môžu ľudia pomôcť tak, že prinesú PET vrchnáčiky, ktoré budú rovnako ako aj vyzbieraná finančná čiastka odovzdané rodine Sabinky priamo na akcii. „Aj keď niekedy sa názory ľudí ťažko počúvajú či idú peniaze tam, kde ich zbierame, ale myslím si, že tu nie je o čom rozprávať a dokazovať. Samozrejme bez tých, ktorí sa prídu pozrieť by sme určite neboli úspešní,“ dodal na záver Miloš.

Foto: Miroslav Frank, rodina Fajnorová

Charita pre chorú Sabinku
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM